Javni poziv Ministarstva privrede: Milijardu dinara bespovratno za preduzetnike

Javni poziv Ministarstva privrede: Milijardu dinara bespovratno za preduzetnike

Ministarstvo privrede raspisalo je danas dva javna poziva na osnovu kojih će privrednim subjektima biti na raspolaganju milijardu dinara bespovratno.

Raspisani su javni pozivi za podsticanje preduzetništva kroz razvojne projekte i za početnike u poslovanju, koji će biti otvoreni dok se raspoloživa sredstva ne utroše, a najkasnije do 31. decembra 2020. godine, saopštilo je Ministarstvo privrede, a prenosi B92.

U okviru programa podsticanja preduzetništva kroz razvojne projekte u 2020. godini, Ministarstvo je opredelilo 850 miliona dinara za bespovratna sredstva.

Reč je o kombinaciji granta koji čini do 20 odsto investicije, odnosno do 30 odsto za privredne subjekte koji pripadaju četvrtoj grupi razvijenosti i povoljnih kredita Fonda za razvoj.

Za početnike u poslovanju Ministarstvo je obezbedilo 150 miliona dinara bespovratnih sredstava. Program je, takođe, kombinacija granta koji može činiti 30 odsto investicije, odnosno do 40 odsto ukupne investicije za firme iz nerazvijenih lokalnih samouprava, dok će se preostali iznos finansirati iz kredita Fonda, saznaje B92.

Detalje ovih javnih poziva kao i Programa podrške malim i srednjim preduzećima za nabavku nove opreme u 2020. godini za koje je Ministarstvo je obezbedilo čak dve milijarde dinara možete pročitati na sajtu Ministarstva privrede Republike Srbije.

Oceni vest:
0
2

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan