Javni poziv za opštinske i gradske instruktore na probnom popisu stanovništva

Javni poziv za opštinske i gradske instruktore na probnom popisu stanovništva

Ključne odgovornosti biće trening popisivača, monitoring i koordinacija njihovog rada i evaluacija, odnosno izrada izveštaja...

Republički zavod za statistiku uputio je poziv građanima i građankama Republike Srbije koji žele da učestvuju u Probnom popisu stanovništva, domaćinstava i stanova 2019. u svojstvu opštinskog ili gradskog instruktora.

Osim državljanstva naše zemlje, neophodno je da kandidati i kandidatkinje imaju najmanje 18 godina starosti, stečeno najmanje srednje obrazovanje u četvorogodišnjem trajanju, da su bez stalnog ili privremenog radnog odnosa, kao i da protiv njih nije pokrenuta istraga i nije podignuta optužnica

Od zainteresovanih se očekuje da budu društveni, komunikativni i strpljivi u radu sa drugima, spremni za rad u timu i da aktivno koriste računar.

Opštinski i gradski instruktori imaće zadatak za sprovedu trening za popisivače, da prate njihov rad prema planu i pružaju pomoć u rešavanju svih spornih ili nejasnih slučajeva, da pripreme izveštaj o toku rada probnog popisa, vode evidenciju o osnovnim popisnim obrascima i ocene kvalitet rada popisivača.

Kako je navedeno u saoštenju, Republički zavod za statistiku angažovanim licima nudi rad na značajnom državnom projektu, besplatan petodnevni trening, prednost prilikom prijave za angažovanje u Popisu 2021. godine.

Svi zainteresovani mogu da se prijave do 28. januara u 22 sata, isključivo popunjavanjem elektronskog obrasca na veb-sajtu Republičkog zavoda za statistiku.

Oceni vest:
1
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan