Javni poziv za prodaju stanova za bezbednjake biće objavljen 1. septembra

Javni poziv za prodaju stanova za bezbednjake biće objavljen 1. septembra

Javni poziv za prodaju stanova za pripadnike snaga bezbednosti u okviru prve faze izgradnje biće objavljen 1. septembra, najavila je Vlada Srbije.

Elektronska prijava počeće od 1. oktobra ove godine, kada će se zainteresovani prijavljivati za kupovinu stanova u Beogradu, a potom i u ostalim gradovima.

U okviru kompletne prve faze (1a i 1b) u Republici Srbiji biće izgrađeno blizu 7.900 stanova za pripadnike snaga bezbednosti u Beogradu, Novom Sadu, Nišu, Kraljevu, Kragujevcu, Vranju i Sremskoj Mitrovici.

Program stanogradnje za pripadnike snaga bezbednosti iniciran je krajem 2017. godine kada je održana konstitutivna sednica vladine Komisije za pripremu predloga programa izgradnje stanova za pripadnike snaga bezbednosti, dok je Zakon o posebnim uslovima za realizaciju projekta izgradnje stanova za pripadnike snaga bezbednosti, na osnovu kojeg se projekat realizuje, usvojen u maju 2018. godine u Narodnoj skupštini.

Pored rešavanja stambenog pitanja velikog broja pripadnika snaga bezbednosti, očekivani efekat programa je i dalji rast građevinarstva i rast BDP-a, kao i angažovanje domaće građevinske operative i korišćenje domaćeg građevinskog materijala, navodi se na sajtu Vlade Srbije.

Podsećamo, ministarka Zorana Mihajlović je ranije najavila da će prvi stanovi za bezbednjake u Novom Sadu biti useljivi krajem godine.

Oceni vest:
4
2

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Pele

  pre 454 dana i 4 sata

  U prosloj podeli odbili su me tako sto sa dva jednosobna stana u potkrovlju ponudili i ako sam trazio jednoipo sobni, prem da me sledeuje dvosobni. Nista nije vredilo to da sam se odrekao pola sobe. Kojim se to kriterijem sluze kada nude stan u potkrovlju coveku koji ima 75 godina i vise i ceka redovno preko 38 godina za stan?. Imam osecaj da su sa ta dva stana odbili najmanje nas 50 kandidata sa dobijanje stana.

  Oceni komentar:
  0
  3
 • Pele

  pre 454 dana i 4 sata

  Gde je objavljen Javni poziv, a trebalo se objaviti 1.septembra 2020 godine ???.

  Oceni komentar:
  0
  3