Javni uvid: Gradnja solitera od 16 spratova u Braće Popović

Javni uvid: Gradnja solitera od 16 spratova u Braće Popović

Gradska uprava je organizovala javni uvid u urbanistički plan, kojim se predviđa gradnja solitera od 16 spratova u Ulici Braće Popović, kao i podizanja spratnosti ranije planiranih zgrada u Ulici Milana Ješića Ibre, prenosi Radio 021

Prema navodima iz plana, u bloku Ulica Braće Popović, Ilije Birčanina i Branka Bajića se umesto sada planirane zgrade do sedam spratova predviđa gradnja solitera od 16 spratova, koji bi imao ulogu opštegradskog centra, odnosno poslovnog objekta, prenosi Radio 021.

Ovde je trenutno prazna parcela koja je pretežno u vlasništvu grada, tako da se izmene plana i donose kako bi grad mogao da ponudi lokaciju za gradnju solitera, koji će biti u možda i u visini trenutno najviših zgrada u Novom Sadu, solitera od 17 spratova na kraju Limana IV u Ulici Ive Andrića.

Što se tiče druge lokacije, u pitanju je prazna parcela pored parka, koji je u planu da se gradi između Novog naselja i Detelinare, odnosno naslanja se neposredno uz ulicu Milana Ješića Ibre, Đorđa Nikšića Jovana i Bulevar Vojvode Stepe. Ovde su ranije predviđene četvorospratnice, a sada se predlaže da budu šestospratnice. Ovo je isto parcela u gradskom vlasništvu, a Novi Sad je čak prošle godine ponudio njihovu prodaju, ali posle povukao oglas tako da se sada plan verovatno i menja, kako bi se ponovo ponudio na prodaju.

Opširnije o ovoj temi pročitajte ovde 

Oceni vest:
1
3

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • L0RY

  pre 1046 dana i 3 sata

  Požari mogu da se gase do 10-og sprata. Preko toga nastaju komplikacije (setite se zgrade Radničkog univerziteta).
  Mogu da zamislim šta bi se desilo da se pojavi požar u ovakvim višespratnicama.

  Oceni komentar:
  0
  1
 • Ne bi li bilo lepo... :)

  pre 1046 dana i 13 minuta

  Ne bi li bilo lepo na toj lokaciji napraviti park! Zasaditi drvece, travu, napraviti decije igraliste, teren za kosarku/odbojku. Ponuditi deci iz okolnih zgrada pravo igraliste umesto betona i parkinga na kome se trenutno igraju.

  Oceni komentar:
  0
  4