Javno slušanje "Evropske vrednosti Dunava" premešteno dan pred događaj

Javno slušanje "Evropske vrednosti Dunava" premešteno dan pred događaj

Dan pred zakazano Javno slušanje "Evropske vrednosti Dunava", iz Uprave za Komunalne poslove organizatorima je stiglo obaveštenje o nemogućnosti realizacije istog na Trgu slobode, saopštavaju organizacije Svet i Dunav i Inicijative Dunavac Šodroš.

Kako saznajemo od ovih organizacija, u skladu sa važećim propisima uredno su podneli zahteve u Upravi za Komunalne poslove i nadležnoj policijskoj upravi.

Kao razlog odbijanja navedeno je montiranje opreme za manifestacije koje su od značaja za Grad, a koje će se održati na Trgu slobode za vikend. Naš događaj se premešta na Trg republike, sa istim terminom održavanja u preiodu od 10 do 11.30 časova – navodi se u saopštenju koje je stiglo našoj redakciji.

Podsećamo, Javno slušanje se održava sa ciljem da se široj zainteresovanoj javnosti približe predeone vrednosti Dunava (posebno u svetlu poslednjih dešavanja vezanih za Uneskovo proglašenje značajne petodržavne zaštićene biosfere Mura–Drava–Dunav), značaj zelene infrastrukture u odbrani od poplava, značaj plavnih područja i uopšte značaj prirodnih celina u urbanim sredinama.

Situacija koja zabrinjava veliki broj Novosađana je neizvesnost izazvana dugo najavljivanim, a još uvek sakrivenim od očiju javnosti generalnim urbanističkim planom za Novi Sad 2030.

Naše javno slušanje je takođe angažovani deo onlajn regionalne konferencije "Zeleni talas", u organizaciji Muzeja Stare planine, a pod pokroviteljstvom TACSO. Za sve koji budu sprečeni da uživo prate javno slušanje Evropske vrednosti Dunava, 24. septembra od 10 do 11.30, želimo da skrenemo pažnju da Javno slušanje "Evropske vrednosti Dunava" mogu da prate ako se registruju za učešće na onlajn konferenciji Zeleni talas – pozivaju organizatori.

Učesnici javnog slušanja su eminentni pojedinci i predstavnici struke, kao što je Goran Sekulić iz WWF-a, Petar Učajev, advokat, Miško Milanović, profesor, Milan Ružić, Društvo za proučavanje i zaštitu ptica Srbije i moderator Branislav Grković iz CRTE, uz domaćina javnog slušanja, koordinatorku neformalne građanske inicijative Dunavac Šodroš Danielu Stojković.

Javno slušanje se organizuje uz podršku Evropske delegacije u Srbiji, kroz program #SnažnoZeleno koji sprovodi Beogradska otvorena škola sa partnerima, i uz podršku USAID/a, kroz program #GrađaniImajuMoć koji sprovodi CRTA sa partnerimа.

Oceni vest:
10
1

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • skotovi

  pre 32 dana i 8 sati

  verovatno dolaze sa manjače da pevaju

  Oceni komentar:
  2
  5
 • Ljimanac

  pre 31 dan i 20 sati

  Oni bi da unište Šodroš, pa im ne odgovaraju nikakve akcije oko toga.

  Oceni komentar:
  1
  2