JAZAK: Osamnaestogodišnjak preminuo nakon večernjeg izlaska

JAZAK: Osamnaestogodišnjak preminuo nakon večernjeg izlaska

Kad su stanovnici fruškogorskog sela Jazak u nedelju, u ranim jutarnjim satima, krenuli u prodavnicu zatekli su beživotno telo meštanina A. D. – jer dežurni lekar Doma zdravlja u Irigu, koji je nekoliko sati ranije konstatovao prirodnu smrt, nije hteo da potpiše smrtovnicu bez obdukcije.

Kako saznaju "Novosti", osamnaestogodišnji mladić preminuo je tri sata iza ponoći.

- On je bio sa drugovima u Rumi i kad su se vraćali požalio se u vozilu da mu je loše – priča Branko Grujić, kome je ovaj događaj prepričao jedan od drugova koji su te večeri bili s nesrećnim mladićem.

- Taksista, koji ih je vozio, stao je u centru sela i svi su izašli napolje, da vide da li će mu biti bolje. Međutim, on je počeo da krklja, pa su pozvali Hitnu pomoć. Nažalost, posle pokušaja reanimacije, lekar je konstatovao smrt, kaže Grujić.

Iako je ustanovljeno da je do smrti došlo prirodnim putem, a ne nasilno, dežurni lekar dr Nebojša Acin zatražio je da se uradi obdukcija, kako bi moglo da se zaključi od čega je umro mladić koji je tek proslavio punoletstvo. Međutim, nastao je problem, ko će izdati nalog za obdukciju i snositi te troškove, dok je telo nesrećnog 18-godišnjaka ležalo na zemlji, a oplakivali ga porodica, prijatelji, poznanici.

- Mi smo se odazvali na poziv MUP i odmah otišli tamo. Zatekli smo nimalo prijatnu situaciju, okupljeni su bili svi u šoku – priča pogrebnik Franja Mulaj.

- Kad su nam objasnili u čemu je problem, pozvali smo Institut za sudsku medicinu, jer dugo godina sarađujemo sa njima. Obećali smo da će odmah u ponedeljak ujutru Opština poslati garantno pismo da će ona snositi troškove obdukcije, dodaje Mulaj, naglasivši da u toku 60 godina rada, koliko posluje ovo preduzeće, nikad nisu imali ovakvu zamršenu situaciju.

Obdukcija mladića je urađena u ponedeljak u prepodnevnim satima i telo je predato porodici. A. D., koji je ove godine završio srednju školu, biće sahranjen u utorak na seoskom groblju u Jasku.

Opširnije o ovoj temi pročitajte na sajtu "Večernjih novosti".

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan