Jedan paketić i mnogo ljubavi za decu korisnika Narodne kuhinje (FOTO)

Jedan paketić i mnogo ljubavi za decu korisnika Narodne kuhinje (FOTO)

Crveni krst obradovao mališane iz socijalno ugroženih porodica.

Kako javljaju iz Kabineta gradonačelnika, član Gradskog veća za socijalnu i dečju zaštitu i brigu o porodici i deci Tihomir Nikolić i pomoćnica gradonačelnika Ljiljana Кoković posetili su objekat Narodne kuhinje u Futoškoj ulici i tom prilikom zajedno sa volonterima Crvenog krsta Grada Novog Sada uručili novogodišnje paketiće deci korisnika Narodne kuhinje.

- Tradicionalnom akcijom "Jedan paketić - mnogo ljubavi" Gradska uprava za socijalnu i dečiju zaštitu je i ove godine obezbedila paketiće za decu korisnika Narodne kuhinje kako bi im ulepšala predstojeće praznike. Grad Novi Sad izdvaja sredstva za brojne programe socijalne zaštite koji imaju za cilj ublažavanje siromaštva, a jedan od njih su svakako i novogodišnji paketići za koje je Gradska uprava obezbedila sredstva u iznosu od 1,3 miliona dinara – rekao je Tihomir Nikolić.Sekretar Crvenog krsta Dragan Lazić je rekao da akcija "Jedan paketić – mnogo ljubavi" traje dugi niz godina s ciljem da se pomogne socijalno ugroženim kategorijama stanovništva.

- Crveni krst Novog Sada je, u okviru akcije "Jedan paketić – mnogo ljubavi", u saradnji sa Gradskom upravom za socijalnu i dečiju zaštitu nabavio 1.000 novogodišnjih paketića. Zahvaljujući mnogobrojnim donatorima koji na ovaj način pokazuju svoju plemenitost, solidarnost i humanost obezbeđeno je još 300 novogodišnjih paketića deci iz socijalno ugroženih porodica – rekao je Dragan Lazić i dodao da je u objektima Narodne kuhinje podeljeno 140 novogodišnjih paketića.

Oceni vest:
2
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan