Jedanaesti "Mamin bazar" u subotu na Štrandu

Jedanaesti "Mamin bazar" u subotu na Štrandu

Manifestacija "Mamin bazar", koju organizuje udruženje "Mame Novosađanke", održaće se u subotu, 1. septembra, od 11 do 19 časova, ispod Mosta slobode na plaži Štrand.

Kako se navodi u saopštenju, "Mamin bazar" je mesto na kome majke, članice ovog udruženja prodaju polovnu odeću i obuću za decu i odrasle, igračke, bebi opremu, školske udžbenike, knjige, a na kojem posetioci mogu tu istu robu da kupe po vrlo povoljnim cenama.

Na "Bazaru" će se naći preko 90 mama, izlagačica kvalitetne polovne robe, koje su prethodno prijavile svoje učešće, a kao posetioci su dobrodošli svi koji žele da opreme porodicu za predstojeću jesenju sezonu i početak nove školske godine.

Takođe, biće prisutni i dodatni izlagači – mame koje će predstaviti svoje zanimljive proizvode, pa će posetioci biti u prilici da pazare i druge stvari.- Propratni program je takođe u duhu početka nove školske godine, pa smo ovog puta, zajedno sa našim stručnim saradnicima, pripremili raznovrsne kreativno-edukativne radionice za decu, te će mališani sve od 11 do 18 časova moći da učestvuju na nekoj od njih. Biće tu svega: kreiranje 
ranca za vrtić i školu, pravljenje bubica od recikliranog materijala, montesori radionica, računanje na abakusu (mentalna aritmetika), muzičko-engleska radionica, kao i radionica za roditelje i decu gde će kreirati razna dela od školjki i drugih resursa iz Dunava. Nakon dečijih radionica, od 18 časova, posetioci će moći da se razmrdaju u ritmu zumbe – kaže se u saopštenju,

Kako svaki "Mamin bazar" ima i humantarni karakter, "Mame Novosađanke" će ovog puta prikupljati garderobu za žene (pogotove za trudnice), odeću za bebe i mlađu decu, igračke, knjige, kozmetička sredstva za korisnice usluga udruženja "Izaberi život". Ove stvari moći će se donirati na posebnom štandu, obeleženom nazivom ove organizacije. Udruženje "Izaberi život" pomaže trudnicama, porodiljama i majkama koje nemaju ničiju podršku, kao i njihovim mališanima.

- Pozivamo sve ljude koji su voljni da pomognu, da posete ovaj štand na "Maminom bazaru" i doniraju makar nešto od potrebnih stvari – poručuje se u saopštenju.

Takođe, prikupljaće se i novčana pomoć za lečenje dečaka Radivoja Šijaka, koji boluje od cerebralne paralize, a potrebno mu je još 490.000 dinara za operaciju deformiteta zglobova, kako bi mogao da hoda lakše i sa manje bolova. Kutija za prikupljanje pomoći za Radeta nalaziće se na štandu udruženja "Mame Novosađanke".

Oceni vest:
0
1

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan