Jedanaesti protest “Jedan od pet miliona” u petak u Novom Sadu

Jedanaesti protest “Jedan od pet miliona” u petak u Novom Sadu

Na platou ispred Srpskog narodnog pozorišta, 29. marta, sa početkom u 18 časova, građani će još jednom izraziti svoje nezadovoljstvo i zatražiti smenu vlasti i sistema, ovaj put pod sloganom: "ISTINA JE NA PROTESTU".

Na skupu će govoriti balerina Bojana Leko, prof. dr Janko Veselinović i student i muzičar Nikola Sibinčić, a učesnici će nakon njihovog obraćanja, jedanaesti put po redu krenuti u protestnu šetnju gradskim ulicama.

- Protestna kolona će se kretati duž Bulevara Mihajla Pupina, Keja žrtava racije i Ulice Maksima Gorkog, a ispred zgrade Radio-televizije Vojvodine, kao i prošlog petka, biće "emitovan" Građanski dnevnik u kojem će učesnici protesta obavestiti javnost o najvažnijim događajima u gradu i društvu, a o kojim javni medijski servisi i ostali mediji pod kontrolom režima nisu izveštavali objektivno i profesionalno, ili nisu izveštavali uopšte – navode organizatori, inicijativa "1 od 5 miliona Novi Sad" na svom Fejsbuk profilu.

Okupljeni građani će biti obavešteni i o odgovoru Radio-televizije Vojvodine na zahteve koji su u ime protesta "1 od 5 miliona" u ponedeljak predati poslovodstvu te javne medijske ustanove, navodi se u saopštenju organizatora.

Protestnom skupu "1 od 5 miliona" u Novom Sadu i ovog petka će se pridružiti novosadski studenti, koji se okupljaju kod fontane ispred studentskog doma "Slobodan Bajić" u 17 časova. Sa studentima će biti profesorka Filozofskof fakulteta dr Bojana Bodroža i njen kolega sa istog fakulteta prof. dr Vladimir Mihić, a posle okupljanja i razgovora u Univerzitetskom kampusu svi zajedno će se pridružiti centralnom protestu na Pozorišnom trgu.

Oceni vest:
5
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan