Jedanaestočlana grupa osuđena zbog zloupotrebe saobraćajnih nesreća

Jedanaestočlana grupa osuđena zbog zloupotrebe saobraćajnih nesreća

Osuđeni su lekari, advokatica, stjuardesa, saobraćajni tehničar, preduzetnici...

U Višem sudu u Novom Sadu u petak je, posle sedmogodišnjeg sudskog postupka, presuđeno jedanaestočlanoj grupi optuženoj za primanje i davanje mita i prevare u vezi sa osiguranjem. Njima se stavlja na teret da su 2012. godine zloupotrebljavali saobraćajne nesreće kako bi iz njih preko osiguranja naplatili nematerijalnu štetu, javljaju "Večernje novosti".

Vladimiru Šarčevu (70) iz Novog Sada, lekaru specijalisti ortopedu, je zbog primanja mita i zloupotrebe službenog položaja izrečena jedinstvena kazna od dve godine i četiri meseca, dok je njegov sugrađanin i medicinski tehničar Voja Marjanović (63), zbog podstrekavanja na davanje mita i zloupotrebu službenog položaja osuđen na tri godine i tri meseca zatvora.

Ortoped Ivica Lalić (56) je zbog primanja mita osuđen na godinu kućnog zatvora. Na osam meseci, koje će, takođe, "služiti" kod kuće, osuđena je advokatica Hasida Tafilović (47) zbog podstrekavanja na davanje mita i prevare.

Marku Mijailoviću (38), inženjeru zaštite na radu, zbog davanja mita i prevare izrečena je uslovna kazna od godinu dana sa rokom provere od tri godine. Uslovno na osam meseci sa rokom provere dve godine, kažnjeni su i Milorad Balta (56), saobraćajni tehničar iz Futoga, njegova sugrađanka i stjuardesa Teodora Blagojević (33), Dragoljub Tovljanić (33), vodoinstalater iz Novog Sada, Aleksandar Damjanović (35), preduzetnik iz Rume i Nenad Jovanović (32), muzičar iz Rume. Novosađani Nemanja Gvozdenović (35) lekar, i Miroslav Trivić (48), obućarski tehničar, oslobođeni su optužbe.

Ortopedima Šarčevu i Laliću je istovremeno zabranjeno da se bave lekarskim pozivom godinu dana od dana pravosnažnosti presude. Devetoro okrivljenih je obavezno da plati i novčanu kaznu u iznosu od po 50.000 dinara i to u roku od tri meseca, pišu "Novosti".

Oceni vest:
3
2

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan

sremska kamenica matičar novi sad klinika za ginekologiju i akušerstvo betanija bebe saveti astrologija isključenja struje servisne informacije novi sad novorođenčad zodijak horoskop zdravlje zagađenje vazduha bez vode zbor građana JKP Vodovod i kanalizacija isključenje vode dnevni horoskop raspored sahrana novi sad sahrane novi sad horoskopski znaci isključenja Miloš Vučević raspored sahrana i ispraćaja zagađenje novosadsko porodilište jkp lisje elektrovojvodina magla