Jedinstveni kontakt centar: Za kovid 19 – 19819, za pomoć starima – 19920

Jedinstveni kontakt centar: Za kovid 19 – 19819, za pomoć starima – 19920

Vlada Srbije uspostavila je jedinstveni kontakt centar kovid-19 na broju 19819. Pozivanjem ovog broja, građani mogu dobiti savete i preporuke stručnjaka u borbi protiv korona virusa, kao i kontaktirati nadležne stručne službe u celoj državi.

Radno vreme operatera je svakim danom od 8 do 22 sati, dok će građani imati mogućnost da se 24 sata dnevno upoznaju sa informacijama u vezi sa virusom kovid-19, saopštila je vladina Kancelarija za saradnju sa medijima, a prenosi “Politika”. Pozivanje kontakt centra 19819 je besplatno za korisnike svih mreža, bilo da se radi o fiksnim ili mobilnim operatorima.

Vlada Srbije uspostavila je i jedinstveni kontakt centar za pomoć starim licima na broju 19920. Pozivanjem ovog broja, građani se mogu obratiti za pomoć po pitanju namirnica, lekova i drugog u gradskim i opštinskim centrima u kojima se angažuju volonteri. Pozivanje kontakt centra 19920 je besplatno za korisnike svih mreža, bilo da se radi o fiksnim ili mobilnim operatorima.

U saradnji sa kompanijom “Rakuten Viber CEE”, Vlada je pokrenula na Viber platformi automatski info servis kovid-19 Info, kako bi građani dobili proverene informacije, važne novosti i odgovore na pitanja u vezi sa kovid-19. Građani ovom servisu mogu da pristupe preko Viber aplikacije ili linka na zvaničnom sajtu www.covid19.rs. Dodatno, svi korisnici Viber aplikacije će uskoro dobiti i posebnu poruku sa linkom za komunikaciju sa kovid-19 info servisom, gde izborom odgovora iz ponuđenih menija ili postavljanjem sopstvenih pitanja mogu dobiti informacije koje ih interesuju.

Kovid-19 Info servis će konstantno biti ažuriran i dopunjavan u skladu sa pitanjima koja građani budu postavljali. Vlada je takođe uspostavila nacionalnu platformu za prijavu volontera na adresi www.budivolonter.gov.rs. Svi građani koji ne spadaju u rizičnu grupu i žele da pomognu našim najstarijim sugrađanima i drugim rizičnim grupama stanovništva, mogu se prijaviti popunjavanjem prijave na sajtu http://www.budivolonter.gov.rs ili besplatnim pozivanjem kontakt centra kovid-19 na broj 19819. Platforma je realizovana uz podršku Programa Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP).

Takođe, danas je počeo sa radom i Kontakt centar za republičke inspekcije. Građani i privreda od danas mogu da prijave nezakonito podizanje cena životnih namirnica, lekova, medicinskih sredstava i zaštitne opreme na broj 011/6350-322 ili putem sajta inspektor.gov.rs. Operateri će na raspolaganju biti od 9 do 16 sari, a van radnog vremena moguće je ostaviti prijavu kao govornu poruku.

Oceni vest:
1
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan