JEDNOGLASNO – DOSTA: Autore grafita mržnje pronaći i kazniti!

JEDNOGLASNO – DOSTA: Autore grafita mržnje pronaći i kazniti!

Graftiti mržnje upereni porotiv predsednika pokrajinske vlade i lidera Demokratske stranke Bojana Pajtića osvanuli su jutros na novosadskim ulicama. Pored već starih grafita „Pajtić lopov“ na trotoarima su ispisani i grafiti „Smrt Pajtiću“.

Za sada nije poznato ni ko je autor starih grafita, niti su oni uklonjani, a ranije su, paralelno sa grafitima protiv Pajtića,  mesecima ispisivani i oni upereni protiv predsednika vlade Aleksandra Vučića, na kojima je optuživan da laže.

Iako su Novosađani već navikli na ovakva politikantska prepucavanja i ruženje gradske imovine, ovo je ipak prvi put da su se pojavili grafiti koji pozivaju direktno na smrt nekog od političara.

Na ovu činjenicu reagovao je i gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević. On je najoštrije osudio ispisivanje grafita mržnje na novosadskim ulicama i naložio da  „Anti - grafiti“ jedinica JKP ''Gradsko zelenilo'' odmah ukloni grafite usmerene protiv premijera pokrajinske vlade Bojana Pajtića.

- Ovakve, i slične poruke nasilne i diskriminativne sadržine, usmerene protiv bilo koga neću dozvoliti na novosadskim ulicama. Pozivam one koji pišu tako nedolične i sramotne tekstove da ne vređaju svoj grad i svoje sugrađane, jer Novi Sad je bio i ostaće grad tolerancije, grad koji promoviše humane vrednosti zajedništva, harmoničnog suživata svih ljudi, bez obzira na verske, nacionalne, političke i bilo koje druge razlike. Počinioci takvih nedela treba da budu otkriveni i sankcionisani u skladu sa zakonom – naglasio je gradonačelnik.

Nedugo posle toga i antigrafit jedinica je pozvala građane da prijave lokacije u Novom Sadu na kojima se nalaze grafiti "Smrt Pajtiću".

Prema navodima Gradskog zelenila,  Antigrafit jedinica je hitno izašla na teren i započela mapiranje lokacija na kojima su ispisani grafiti mržnje upućeni na račun Bojana Pajtića.
- Odmah po uočavanju grafita, radnici će ih i uklanjati. S obzirom na to da se poruke mržnje nalaze na više mesta u gradu, ovom prilikom pozivamo građane da nam pomognu u otkrivanju lokacija. Telefon na koji Novosađani mogu da nam se jave je 021/21-00-272, a isto mogu da učine i elektronskom poštom na , navode iz ovog preduzeća.

Reagovao je i Gradski odbor Demokratske stranke koji je osudio autora nedopustivih poruka mržnje i pozvao nadležne da hitno reaguju i odgovorne privedu licu pravde.

- Mesecima unazad, svakodnevno niču nedopustive poruke mržnje na novosadskim ulicama. Ipak, poziv na linč opozicionog lidera najgora je i najsramnija poruka do sada, saopštavaju iz DS-a.

Oni smatraju da Novosađani već mesecima ukazuju na to da se zna ko stoji iza grafita koji svakodnevno niču po ulicama i da su vinovnike uspeli čak i da fotografišu.

Na fotografiji je prekrečen grafit u Dunavskom parku. 

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan