JEDNOGLASNO: Skupština grada usvojila plan izgradnje novog mosta u NS

JEDNOGLASNO: Skupština grada usvojila plan izgradnje novog mosta u NS

Urbanistički plan novog mosta u Novom Sadu, koji bi trebalo da se gradi u nastavku Bulevara Evrope, usvojen je danas u Skupštini grada bez glasa protiv.

Kako javlja Radio 021, na zasedanju je bilo nekoliko rečenica protiv ovog projekta, koje su stigle iz tabora Demokratske stranke Srbije (DSS) i Srpske radikalne stranke (SRS), koje su ponovile pojedine primedbe građana i stručnjaka, a koje su se odnosile na gradnju vijadukta iznad Bulevara Evrope u dužini od nekoliko stotina metara.

Međutim, na glasanju DSS je bio uzdržan, dok je SRS glasao za usvajanje urbanističkog plana mosta.

Šef odborničke grupe DSS Bojan Radojević naveo je da se slažu da je potrebno da se gradi most i da je to plan koji postoji decenijama, ali da ima tehničkih manjkavosti.

– Vijadukt kreće znatno ranije, čime će stanovnici ovog dela grada biti ugroženi, jer će im biti zaklonjen pogled, povećaće se buka i drugo. Drugi problem je što Novi Sad neće imati direktnu korist od tog mosta, jer će imati prvenstveno tranzitni saobraćaj. Takođe, DSS smatra da je potrebniji most kod Begeča ili Futoga i uzvodno, jer tamo se Dunav još prolazi skelom – poručio je Radojević, a prenosi 021.rs.

Pred današnju sednicu Skupštine Grada Novog Sada novinarima se obratio zamenik gradonačelnika Novog Sada Milan Đurić koji je govorio zašto je opravdana izgradnja ovog mosta.

Podsećamo, više organizacija civilnog društva je za danas zakazalo protest ispred Skupštine da bi iskazali nezadovoljstvo zbog usvajanja ovog urbanističkog plana. Međutim, nakon, prema njihovim rečima, pokušaja preuzimanja protesta od strane Inicijative "Vidi, gari, ne može!", protest je otkazan. 

Ipak, nekoliko aktivista je jutros ipak održalo skup i iskazalo svoje protivljenje i argumente protiv izgradnje novog mosta, a šta su sve rekli možete pogledati OVDE.

Oceni vest:
5
2

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Samo Nama Sve

  pre 712 dana i 21 sat

  Nikad neće biti izgrađen.

  Oceni komentar:
  1
  1
 • NV

  pre 712 dana i 11 sati

  Stvarno,svako lupeta svasta,sta ce most kod Futoga Ili Begeca?Treba most da se izgradi na stubovima starog mosta o kome se dosta pricalo da ce biti pesacki.Naravno I ovaj Koji je usvojen!

  Oceni komentar:
  2
  2
 • Goks

  pre 710 dana i 12 sati

  Za neupućenog NV-a i ostale, preko potreban je most kod Futoga, skela još uvek vozi prema Beočinu i nazad... Time bi se rasteretila Sr. Kamenica i stekao bi se mir u njoj... U ostalom pitajte vozače kamiona...

  Oceni komentar:
  0
  1