Jednokratna pomoć svim penzionerima početkom decembra

Jednokratna pomoć svim penzionerima početkom decembra

Početkom narednog meseca svi penzioneri u Srbiji, njih više od 1,7 miliona, dobiće jednokratnu pomoć u iznosu od 6.000 dinara. Za isplatu te pomoći potrebno je izdvojiti oko deset milijardi dinara, ili nešto više od 80 miliona evra.

Država je ovoga puta odlučila da jednokratnu pomoć dobiju svi penzioneri, a ne samo oni s najmanjim penzijama, kako je najavljivano. Ekonomista Mlađen Kovačević smatra da ne bi trebalo postavljati pitanje da li bi svi penzioneri podjednako trebalo da je dobiju jer, podseća, onima koji imaju najviše penzije je prilikom umanjenja novembra 2014. najviše i oduzeto.

- Tako bi se bar delimično izjednačili – objasnio je Kovačević.

- Pomoć i povećanje koje se najavljuje za narednu godinu neće ni delimično pokriti povećanje cene života, jer oni taj novac neće potrošiti za putovanje u beli svet avionom, već za egistencijalne potrebe kao što su hrana, struja, stan. Penzioneri s najnižim primanjima su poslednji put dobili veće čekove, iako im oni pre toga nisu ni bili smanjeni – kaže ovaj ekonomista.

Opširnije o ovoj temi pročitajte ovde

Oceni vest:
3
4

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Mirjana

  pre 1198 dana i 54 minuta

  KOLIKO CEMO DOBITI "POVECANJE" MI KOJI PRIMAMO PO 13.640 DINARA CELU PENZIJU... SRAMOTA... STIDI SE SRBIJO...OD CEGA DA KUPIMO LEKOVE, ALI TEBI SRBIJO JE U INTERESU DA NAS BUDE STO MANJE PA UZALUD JE SVAKO PITANJE...

  Oceni komentar:
  3
  13
 • milan

  pre 1197 dana i 17 sati

  Sramota da je dičnog ekonomistu na razmišljanju! Zar iko normalan može da zamisli da će 6.000 dinara biti pravična nadoknada onima koji primaju 15.000 dinara penzije, i onima sa 40.000 - 50.000, sve i da su samo ovima na gornjoj skali uzeli i 6.000??? I sad su kao svi ravnopravno obeštećeni? Ovo je samo bacanje prašine u oči glupanderima koji su ostali u Srbistanu!

  Oceni komentar:
  1
  6
 • NS

  pre 1196 dana i 22 sata

  Smešno deli jednokratnu pomoć a već 2 godine skida 10%! Vrati penzije i plate na staro pa onda deli jednokratnu pomoć!

  Oceni komentar:
  0
  4