JEFTINO PARKIRANJE: Gradskom veću sveštenici važniji od profesora, lekara ...

JEFTINO PARKIRANJE: Gradskom veću sveštenici važniji od profesora, lekara ...

Na sednici održanoj pretposlednjeg dana prošle godine, Gradsko veće je, na predlog Parking servisa, donelo odluku da sveštenici u Novom Sadu, umesto cene za „obične“ Novosađane od 71.880 dinara,  plaćaju povlašćenu godišnju cenu parkiranja od 4.320 dinara, odnosno oko 11 dinara dnevno.

Ova odluka, koju je "briljantno" osmislio Parking servis, a podržala gradska administracija, propisuje i da povlašćenu godišnju kartu za parkiranje plaćaju vozila Gradske uprave, javnih preduzeća, Hitne pomoći, Vatrogasaca i policije. Takođe je precizirano, da osim jasno obeleženih vozila policije, pravo na jeftino parkiranje, od sada, zbog prirode posla, imaju i neobeležena vozila policije.

- Sveštena lica često svoja vozila parkiraju na posebnim parkiralištima u blizini verskih objekata koja se najčešće nalaze u centru grada. Zbog ovog, ali i zbog šireg društvenog interesa sveštenih lica smatramo da i oni treba da uđu u ovu kategoriju korisnika, navodi se u obrazloženju odluke koja je objavljena na zvaničnoj internet prezentaciji Grada Novog Sada.

Tako su se grupi službenih vozila koja mogu skoro besplatno da se parkiraju u gradu svaki dan, pridružila i sveštenička vozila uz uopšteno obrazloženje da imaju širi društveni interes. Smatramo da bi bilo izuzetno interesantno, da nam članovi Gradskog veća objasne kako to sveštenici imaju širi društveni interes od, na primer, lekara ili prosvetsnih radnika koji takođe dolaze na posao u centru grada da leče ili obrazuju ljude, ili od umetnika koji takođe zadovoljavaju duhovne potrebe građana, ili od bilo kog drugog građanina Novog Sada koji dolazi u centar da radi i, pri tome, plaća porez ovom gradu i državi. Za sve njih godišnja karta je i dalje „tričavih“ 71.880 dinara.

Takođe, ova odluka ne definiše na osnovu kog to dokumenta će se priznavati status sveštenika.

Oceni vest:
3
1

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan