Jelena Vladić najbolja mlada naučnica iz Srbije

Jelena Vladić najbolja mlada naučnica iz Srbije

Dr Jelena Vladić, asistent sa doktoratom i naučni saradnik na studijskom programu farmaceutsko inženjerstvo, sa novosadskog Tehnološkog fakulteta, dobitnica je ovogodišnje nagrade "Danubius Young Scientist Award" za najboljeg mladog naučnika iz Srbije.

Ovu prestižnu nagradu Jeleni je na Univerzitetu Komenskog u Bratislavi, na svečanoj dodeli nagrade najboljim mladim naučnicima iz zemalja Dunavskog regiona, dodelilo Austrijsko ministarstvo za obrazovanje, nauku i istraživanje i Institut za Dunavski region i Centralnu Evropu.

Svečanom uručenju nagrade prisustvovali su i rektor Univerziteta u Novom Sadu, prof. dr Dejan Jakšić, kao i prof. dr Miroslav Vesković, raniji rektor Univerziteta u Novom Sadu.

Nagrada "Danubius Young Scientist Award" se dodeljuje od 2011. mladim naučnicima iz 14 zemalja Dunavskog regiona (Austrija, Bosna i Hercegovina, Bugarska, Crna Gora, Češka, Hrvatska, Mađarska, Moldavija, Nemačka, Rumunija, Slovačka, Slovenija, Srbija i Ukrajina) za izuzetna dostignuća u području njihovog istraživanja. Nagrada se dodeljuje sa namerom da se ukaže čast i oda priznanje izuzetnim naučnicima i naučnicama, koji postižu izvanredne rezultate u svojim naučno-istraživačkim poljima.

Kriterijumi dodele nagrade uključuju naučnu izvrsnost i inovativan pristup u akademskom radu, tematsku relevantnost naučnog rada za pitanja/probleme Dunavskog regiona, značaj istraživanja u međunarodnim okvirima, potencijal naučnika, uključenost u međunarodne naučnoistraživačke organizacije i saradnje, diseminacija naučnog znanja.

Izvor: Tehnološki fakultet 

Oceni vest:
1
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan