"Jezik žirafe i jezik zmije": Besplatna kreativna radionica nenasilne komunikacije za najmlađe

"Jezik žirafe i jezik zmije": Besplatna kreativna radionica nenasilne komunikacije za najmlađe

U predškolskoj ustanovi "Ružin Gaj", u ulici Ružin gaj br. 21, u subotu, 27. avgusta sa početkom u 18 časova, biće održana dečja kreativna radionica.

Uz kreativan rad i igru, mališanima će biti predstavljena nenasilna komunikacija kroz igru uloga "Jezik žirafe i jezik zmije".

Govor žirafe je poseban oblik nenasilne komunikacije koju je opisao poznati američki psiholog Maršal Rozenberg i zasniva se na empatiji i komunikaciji bez nasilja. Empatija je jedna od osnovnih pretpostavki za uspešnu komunikaciju. Svako ko prihvati jezik žirafe, ali ne samo kao komunikacijski metod već kao životni stav, bolje će razumeti i sebe i druge. Negativne obrambene reakcije svojstvene konfliktima biće prava retkost.

Cilj ove radionice jeste da deca sama nauče kako da ne ulaze u konflikte i izraze svoja osećanja i potrebe kroz jezik žirafe i igru. Suština kreativne radionice, kao deo programa ART & LOVE KARAVAN, koji ovog leta radi s decom u regionu, jeste učenje dece kroz zabavan i kreativan rad oslikavanja kamenčića i nenametljivo predstavljanje jezika žirafe.

Radionica je namenjena deci starijoj od 4 godine, i u potpunosti je besplatna, kaže se u saopštenju organizatora.

Oceni vest:
3
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan

gradsko groblje elektrovojvodina betanija novorođenčad vremenska prognoza bez struje raspored sahrana novi sad havarija na vodovodu opens distrikt almaško groblje jkp lisje bez vode groblje Spens lisje opens 2019 novosadsko porodilište hrana radosne vesti sahrane novi sad Elektrodistribucija Novi Sad OK Vojvodina bebe servisne informacije novi sad štrand isključenja struje raspored sahrana i ispraćaja servisne informacije JKP Vodovod i kanalizacija sahrane