"Jezik žirafe i jezik zmije": Besplatna kreativna radionica nenasilne komunikacije za najmlađe

"Jezik žirafe i jezik zmije": Besplatna kreativna radionica nenasilne komunikacije za najmlađe

U predškolskoj ustanovi "Ružin Gaj", u ulici Ružin gaj br. 21, u subotu, 27. avgusta sa početkom u 18 časova, biće održana dečja kreativna radionica.

Uz kreativan rad i igru, mališanima će biti predstavljena nenasilna komunikacija kroz igru uloga "Jezik žirafe i jezik zmije".

Govor žirafe je poseban oblik nenasilne komunikacije koju je opisao poznati američki psiholog Maršal Rozenberg i zasniva se na empatiji i komunikaciji bez nasilja. Empatija je jedna od osnovnih pretpostavki za uspešnu komunikaciju. Svako ko prihvati jezik žirafe, ali ne samo kao komunikacijski metod već kao životni stav, bolje će razumeti i sebe i druge. Negativne obrambene reakcije svojstvene konfliktima biće prava retkost.

Cilj ove radionice jeste da deca sama nauče kako da ne ulaze u konflikte i izraze svoja osećanja i potrebe kroz jezik žirafe i igru. Suština kreativne radionice, kao deo programa ART & LOVE KARAVAN, koji ovog leta radi s decom u regionu, jeste učenje dece kroz zabavan i kreativan rad oslikavanja kamenčića i nenametljivo predstavljanje jezika žirafe.

Radionica je namenjena deci starijoj od 4 godine, i u potpunosti je besplatna, kaže se u saopštenju organizatora.

Oceni vest:
4
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan