JGSP nastavlja obnovu parka: Do proleća još 20 novih zglobnih autobusa

JGSP nastavlja obnovu parka: Do proleća još 20 novih zglobnih autobusa

U prethodnih godinu dana kupljeno je 16 novih solo autobusa, a ovog meseca ćemo raspisati tender za kupovinu još 10 zglobnih autobusa, dok početkom sledeće godine planiramo nabavku bar još toliko autobusa. Počeli smo sami da rekarosiramo vozila tako da će ove godine biti završeno 5, a sledeće najmanje 15 autobusa, izjavio je direktor JGSP „Novi Sad“ Milan Stanivuković na današnjoj  40. sednici Saveta za komunalne delatnosti Skupštine grada koja je održana u prostorijama gradskog prevoznika.

On je potvrdio da će preduzeće uskoro započeti, a do kraja sledeće godine i postaviti video nadzor u svim vozilima.

- Uprkos zatečenom stanju, reorganizacijom preduzeća i domaćinskim odnosom uspeli smo da za samo godinu dana, bez poskupljenja cene prevoza, značajno unapredimo bezbednost i kvalitet javnog prevoza u našem gradu, naveo je Stanivuković.

Uštede postignute rekarosiranjem vozila u sopstvenoj režiji su oko 30 odsto u odnosu na to da je taj posao prepušten trećim licima. U procesu nabavke osiguranja uštedelo se 15 odsto, a samostalnim zastupanjem na sudu od strane zaposlenih troškovi jednog postupka smanjeni su za 30 odsto. Drugačijim i stručnim pristupom povećan je kvalitet roba i usluga koje preduzeće nabavlja, a pritom su sniženi troškovi nabavke za više od 10 odsto. Prihod Odeljenja prodaje povećan je za 53 odsto, GSP  „Travela“ za 26, a Međumesne autobuse stanice za 2 odsto.

Intenzivno se radi i na podizanju nivoa bezbednosti u saobraćaju. U proteklih godinu dana tehnička ispravnost vozila podignuta je za 5 odsto, a smanjen je broj saobraćajnih nezgoda za 6 odsto.

Kako bi se podigao kvalitet prevozne usluge urađena je optimizacija mreža linija. Uvedena je nova linija 13, produžena linija 17 i linije do naselja Jegrička, Bangladeš. Izmenama je povećana dostupnost javnog prevoza na Detelinari, Novom naselju, Telepu, Grbavici, Centru i Limanu 1.

- Kao što sam pre mesec dana na proslavi godišnjice preduzeća obećao, građani Novog Sada će pored toga što imaju najjeftiniji, u bliskoj budućnosti imati i najbolji prevoz u regionu, zaključio je Stanivuković.

Oceni vest:
1
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan