JGSP "NOVI SAD": Organizacija autobuskog prevoza za vreme Exita

JGSP "NOVI SAD": Organizacija autobuskog prevoza za vreme Exita

JGSP "Novi Sad" daće i ove godine svoj doprinos Exit festivalu organizacijom adekvatnog prevoza za sve posetioce manifestacije.

Kako se navodi u saopštenju gradskog saobraćajnog preduzeća, s obzirom na očekivan velik priliv gostiju u Novi Sad, uz izmene na redovnim linijama uvode se i vanredne linije od kampa na Štrandu do Petrovaradinske tvrđave, te će saobraćaj za vreme festivala biti organizovan na sledeći način: 

• redovne linije 3 i 9 saobraćaće po važećem redu vožnje i biće pojačavane zglobnim autobusima u skladu sa predviđenim vremenima za odlazak i povratak sa festivala. Od 6. do 10. jula na linijama 3 i 9 biće uvedeni vanredni polasci u 3:30 i 4 časa od autobuskog stajališta Trg Vladike Nikolaja/Varadinski most do Detelinare (linija 3) i do Novog naselja (linija 9). Na vanrednim polascima autobusi će od autobuskog stajališta Trg Vladike Nikolaja/Varadinski most saobraćati redovnim trasama kretanja uz korišćenje svih redovnih stajališta.

• posetiocima festivala obezbeđen je prevoz od Međumesne autobuske stanice i Železničke stanice do kampa na Štrandu, kao i do Tvrđave, redovnim linijama koje će po potrebi biti pojačavane. 

• od 5. do 9. jula uvodi se vanredna linija od kampa na Štrandu do stajališta Trg Vladike Nikolaja/Varadinski most sledećom trasom: okretnica Štrand – Fruškogorska ulica – Bulevar cara Lazara – Stražilovska ulica – Ulica Žarka Zrenjanina – Bulevar Mihajla Pupina – Varadinski most - Trg Vladike Nikolaja. Zglobni autobusi na čijim displejevima će biti ispisano "Exit fest" polaziće na svakih 40 minuta od 18 časova do ponoći (18:00, 18:40, 19:20, 20:00, 20:40, 21:20, 22:00, 22:40, 23:20 i 00:00), a zaustavljaće se samo na redovnom autobuskom stajalištu u ulici Žarka Zrenjanina (Banovina). 

• od 6. do 10. jula uvodi se vanredna linija od stajališta Trg Vladike Nikolaja/Varadinski most do kampa sledećom trasom: Trg Vladike Nikolaja – Kej Skojevaca – Varadinski most – Bulevar Mihajla Pupina – Ulica Žarka Zrenjanina – Stražilovska ulica - Bulevar cara Lazara – Fruškogorska ulica – okretnica Štrand). Zglobni autobusi na čijim displejevima će biti ispisano "Exit kamp" polaziće na svakih 40 minuta od 2 do 6 časova (02:00, 02:40, 03:20, 04:00, 04:40, 05:20, 06:00), a zaustavljaće se samo na stajalištu u ulici Žarka Zrenjanina (ispred Skupštine grada). 

Autobusi koji će saobraćati na linijama do festivala i kampa biće posebno obeleženi.

Koje gradske i prigradske autobuske linije menjaju trasu tokom trajanja Exita – pogledajte OVDE.

NEDELJNA KARTA: Osim karte za jednu vožnju, koja se kupuje u autobusu i košta 55 dinara, posetiocima je obezbeđena i mogućnost prevoza uz nedeljnu kartu od 715 dinara. Nedeljna karta će moći da se kupi na kioscima JGSP "Novi Sad", u Exit kampu i u minibusu na platou ispred Železničke stanice. 

Oceni vest:
1
1

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan