JGSP: Šta raditi u slučaju gubljenja dokumenata u gradskom prevozu

JGSP: Šta raditi u slučaju gubljenja dokumenata u gradskom prevozu

Nije redak slučaj da neko izgubi stvari u gradskom prevozu, bilo da su u pitanju komad odeće, mobilni telefon ili lična dokumenta.

Nadležni iz JGSP "Novi Sad" istakli su za NS Uživo da putnici koji su izgubili lični dokument na stanici ili u samom prevozu, mogu lako da dođu do njega.

Nađene stvari čuvaju se na Međumesnoj autobuskoj stanici na šalteru 12 (lična dokumenta), odnosno u garderobi (lične stvari). Na zvaničnoj internet stranici preduzeća u rubrici "Izgubljeno – nađeno", putnici u slučaju gubitka dokumenta ukucavanjem svog JMBG-a mogu da vide da li je isti pronađen. Informacije o pronađenim stvarima korisnici mogu da dobiju na telefon 021/527-399 – rekli su iz JGSP "Novi Sad".

Ukoliko putnik ne preuzme predmet, nadležni su objasnili dalje postupke i istakli rok čuvanja.

Prema Uputstvu o postupanju sa nađenim stvarima rok čuvanja nađene stvari je 30 dana, odnosno ukoliko se po isteku ovog roka niko ne javi, blagajnik na izradi pokaznih karata dužan je da lična dokumenta kojima nije istekao rok na koji su izdata, dostavi nadležnim organima. Pokazne karte dostavljaju se Komisiji za rashod mesečnih markica, dok se PU Novi Sad predaju pronađene lične karte, pasoše i vozačke dozvole, a Fondu PIO zdravstvene knjižice – naglasili su.

Prema evidenciji JGSP-a, putnici u vozilima najčešće gube lična dokumenta, kreditne kartice, vozačke dozvole. Od stvari najčešće se gube novčanici, ranci i torbe, piše NS Uživo.

U slučaju gubljenja predmeta, važno je brzo reagovati i preduzeti korake ka pronalasku stvari.

Tokom meseca pronađe se pet do deset ličnih dokumenata i predmeta.

Oceni vest:
1
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan