JKP "ČISTOĆA": Gradske ulice čistiće i omladinska zadruga

JKP "ČISTOĆA": Gradske ulice čistiće i omladinska zadruga

Nakon što je angažovala privatno obezbeđenje da čuva kontejnere, te potpisala ugovor o nabavci podzemnih kontejnera s alarmom, "Čistoća" uvodi još jednu novinu.

Rukovodstvo tog javnog gradskog preduzeća je 13. novembra donelo odluku da, nakon raspisane javne nabavke, ugovor za "Usluge manuelnog prečišćavanja javnih površina nedostupnih za mašinsko čišćenje" dodeli grupi ponuđača, odnosno Omladinskoj zadruzi “Sloga” Novi Sad, kao nosiocu posla i “Montop HRS” doo Novi Sad, kao učesniku u zajedničkoj ponudi, javlja "Dnevnik" i dodaje da je to ujedno i jedina ponuda koja je do 8. novembra pristigla na adresu JKP “Čistoća”, te da je ukupna vrednost ugovora blizu 24 miliona dinara.

Kako podseća novosadski dnevni list, javna nabavka za angažovanje privatnog preduzeća u čišćenju pojedinih ulica raspisana je 24. oktobra i to je prvi put da se za održavanje javnih gradskih površina angažuje privatnik. Tenderom je obuhvaćeno čišćenje Кineske četvrti, osam ulica na Grbavici, 13 u Adamovićevom naselju, šest na Novom naselju, 46 na Telepu (25 u Severnom Telepu i 21 u Južnom), kao i još desetak prilaznih puteva u Veterniku, Paragovu, Sremskoj Кamenici, Mišeluku, Кaćkoj petlji, Šangaju i Rimskim šančevima,

Pod uslugama manuelnog prečišćavanja javnih površina, podrazumeva se čišćenje metlom, struganje gornjih površina ivičnjaka, trotoara, pešačkih i biciklističkih staza i parkinga, zatim sakupljanje otpada i lišća sa javnih površina (nabadanje alatom), ručno pranje, te čišćenje posuda za otpad i uklanjanje smeća iz i oko njih, potom čišćenje snega i struganje leda, kao i posipanje soli, piše "Dnevnik".

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan