JKP Čistoća: Nabavljeno 96 podzemnih i 800 nadzemnih kontejnera

JKP Čistoća: Nabavljeno 96 podzemnih i 800 nadzemnih kontejnera

Danas je u javno-komunalnom preduzeću "Čistoća" održana sednici Saveta za komunalne delatnosti Skupštine Grada Novog Sada. Kako je na sednici rečeno, JKP "Čistoća" radi na racionalizaciji troškova i efekti takvog poslovanja iskazani su kroz povećanu dobit preduzeća.

Sa radom i poslovanjem JKP "Čistoće" članove Saveta upoznao je pomoćnik direktora za pravne poslove Miloš Ćurčić, koji je precizirao da je u ovoj godini, iz kapitalnih subvencija, nabavljeno 96 podzemnih kontejnera, za koje ostaje da se uradi primopredaja, kao i da je nabavljeno 800 nadzemnih kontejnera, kapaciteta 1, 1 kubnih metara. Pored toga, JKP "Čistoća" je nabavila autočistilicu, dok u ovom gradskom preduzeću očekuju isporuku mašine za suzbijanje otpada, kamiona za pražnjenje podzemnih kontejnera, kao i kamiona za pražnjenje kontejnera od pet kubnih metara. Za navedena vozila, kako je objašnjeno, ugovori su već potpisani i njihova isporuka očekuje se u narednom periodu.

Navodeći šta je JKP "Čistoća" nabavila iz sopstvenih prihoda, Ćurčić je istakao kupovinu 40 podzmenih kontejnera, dok će se za nabavku još jedne autočistilice u narednim danima potpisati ugovor. Ovo novosadsko preduzeće tokom 2015. godine podelilo je građanima 1100 komada plastičnih kanti, a u toku je nabavka 65 betonskih korpi za otpatke, koje će biti raspoređene po gradu.

Na sednici Saveta je podvučena i nabavka integralnog informacionog sistema, koji predstavlja jedinstveno rešenje za kompletan rad u preduzeću, centralizacija podataka putem jedinstvene baze podataka, te povećanje efikasnosti rada kroz programske module.

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan

almaško groblje jkp novosadska toplana sahrane dunav servisne informacije novi sad RHMZ raspored sahrana i ispraćaja horoskop isključenja struje horoskopski znaci EPS Novosadska toplana servisne informacije radosne vesti gradsko groblje bez vode betanija bez struje raspored sahrana novi sad elektrovojvodina novorođenčad Miloš Vučević novosadsko porodilište telep bebe porodilište gradonačelnik Miloš Vučević matična knjiga rođenih havarija na vodovodu jkp lisje