JKP Čistoća: Nabavljeno 96 podzemnih i 800 nadzemnih kontejnera

JKP Čistoća: Nabavljeno 96 podzemnih i 800 nadzemnih kontejnera

Danas je u javno-komunalnom preduzeću "Čistoća" održana sednici Saveta za komunalne delatnosti Skupštine Grada Novog Sada. Kako je na sednici rečeno, JKP "Čistoća" radi na racionalizaciji troškova i efekti takvog poslovanja iskazani su kroz povećanu dobit preduzeća.

Sa radom i poslovanjem JKP "Čistoće" članove Saveta upoznao je pomoćnik direktora za pravne poslove Miloš Ćurčić, koji je precizirao da je u ovoj godini, iz kapitalnih subvencija, nabavljeno 96 podzemnih kontejnera, za koje ostaje da se uradi primopredaja, kao i da je nabavljeno 800 nadzemnih kontejnera, kapaciteta 1, 1 kubnih metara. Pored toga, JKP "Čistoća" je nabavila autočistilicu, dok u ovom gradskom preduzeću očekuju isporuku mašine za suzbijanje otpada, kamiona za pražnjenje podzemnih kontejnera, kao i kamiona za pražnjenje kontejnera od pet kubnih metara. Za navedena vozila, kako je objašnjeno, ugovori su već potpisani i njihova isporuka očekuje se u narednom periodu.

Navodeći šta je JKP "Čistoća" nabavila iz sopstvenih prihoda, Ćurčić je istakao kupovinu 40 podzmenih kontejnera, dok će se za nabavku još jedne autočistilice u narednim danima potpisati ugovor. Ovo novosadsko preduzeće tokom 2015. godine podelilo je građanima 1100 komada plastičnih kanti, a u toku je nabavka 65 betonskih korpi za otpatke, koje će biti raspoređene po gradu.

Na sednici Saveta je podvučena i nabavka integralnog informacionog sistema, koji predstavlja jedinstveno rešenje za kompletan rad u preduzeću, centralizacija podataka putem jedinstvene baze podataka, te povećanje efikasnosti rada kroz programske module.

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan