JKP "ČISTOĆA": Najviše sredstava predviđeno za izgradnju reciklažnog dvorišta

JKP "ČISTOĆA": Najviše sredstava predviđeno za izgradnju reciklažnog dvorišta

Gotovo 300 miliona dinara iz budžeta Grada planirano je za realizaciju Programa investicionih aktivnosti i usluga JКP "Čistoća" u ovoj godini.

Kako javlja "Dnevnik", od pomenutog iznosa oko 91 milion predviđen je za izgradnju reciklažnog dvorišta i sanaciju, zatvaranje i rekultivaciju smetlišta u Novom Sadu, kao i za nabavku dva kamiona za pražnjenje podzemnih kontejnera. Za usluge iz delatnosti tog preduzeća namenjeno je nešto više od 206 miliona dinara.

Ugovorom o sufinansiranju projekta za izgradnju reciklažnog dvorišta između Republičkog ministarstva životne sredine, rudarstva i prostornog planiranja i Fonda za zaštitu životne sredine, Grada i "Čistoće", u gradski budžet uplaćeno je 30 miliona dinara. Pošto sve predviđene aktivnosti nisu završene do kraja 2017. godine, preostala četiri miliona dinara namenjena su za nastavak projekta planiran u Programu investicionih aktivnosti. Osim toga, za prvu fazu sanacije, zatvaranja i rekultivacije smetlišta prošle godine u budžet je uplaćeno 44,7 miliona dinara, a kako projekat nije realizovan do kraja, ostatak novca, nešto više od 37 miliona dinara, predviđen je za nastavak tog posla.

Za nabavku dva kamiona za pražnjenje podzemnih kontejnera planirano je 50 miliona dinara, a u obrazloženju odluke o Programu navodi se da će preduzeće nabavkom novih vozila obezbediti modernizaciju voznog parka, kao i poboljšanje usluga sakuljanja i transporta komunalnog otpada.

U usluge za koje je "Čistoća" dobila 150 miliona dinara iz budžeta, spada održavanje javne higijene na teritoriji grada, manuelno čišćenje, sakupljanje otpadaka, mehaničko čišćenje, pranje, pražnjenje korpi za otpatke, struganje i uređivanje ivičnjaka, trotoara, parkinga i staza, kao i sakupljanje i odvoženje lišća, piše "Dnevnik".

Oceni vest:
2
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan