JKP "Čistoća" sa divljih deponija mesečno odnese oko 900 kubika smeća

JKP "Čistoća" sa divljih deponija mesečno odnese oko 900 kubika smeća

Kako su ekipe novosadskog JКP "Čistoća" u prethodnom periodu uklanjale divlje deponije širom grada, iz tog preduzeća apeluju na sugrađane da ne odlažu krupni i kabasti otpad, šut i nameštaj na javnim površinama, ali ni na velikim improvizovanim deponijama.

Iz "Čistoće" podsećaju na to da oni godišnje uklone divlje deponije s više od 12.500 mesta u gradu i prigradskim naseljima, odnosno s 30 do 40 lokacija dnevno. Mesečno se tako sakupi oko 900 kubika, to jest godišnje oko 11.000.

Novosadska "Čistoća" divlje deponije uklanja po nalogu nadležnih organa i Кomunalne inspekcije, a iz tog preduzeća mole sugrađane da im pomognu da uređen prostor, na kojem su bile improvizovane deponije, ostane čist, te da sav otpad odnose na Gradsku deponiju, jer je odlaganje smeća tamo besplatno.

Osim toga, u toku je prolećna akcija uklanjanja krupnog i kabastog otpada i kontejneri za tu vrstu smeća postavljeni su po mesnim zajednicama širom grada i prigradskih naselja, pa iz "Čistoće" apeluju na građane da iskoriste akciju i reše se starog nameštaja, sanitarija, šuta i sličnog otpada.

Raspored kontejnera moguće je pogledati na sajtu www.cistocans.co.rs.

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan