JKP "Čistoća" sredstvima iz sopstvene kase obnavlja vozni park

JKP "Čistoća" sredstvima iz sopstvene kase obnavlja vozni park

Kupuju dva auto-smećara i dva kamiona za pražnjenje podzemnih kontejnera.

Zbog svakodnevnih poslova na održavanju higijene na novosadskim ulicama i prigradskim naseljima, JKP "Čistoća" će i ove godine nastaviti iz sopstvenih sredstava da obnavlja vozni park. Programom poslovanja je planirana i ugradnja još podzemnih kontejnera.

Programom trogodišnjeg poslovanja za period 2019-2021. godine, usklađenim sa zakonom i Uredbom Vlade Srbije, predviđeno je da se ove godine nabavi nekoliko lakih teretnih dostavnih vozila, dva kamiona za pražnjenje korpi za otpatke, kao i viljuškar nosivosti pet tona.

- Planirana je nabavka još jednog vozila za kontrolu rada zimske službe, prevenciju divljih deponija i izlazak na teren po prijavi građana. Ove godine biće raspisan tender i za kupovinu kombinovane radne mašine, multifunkcionalnog vozila sa priključcima – kažu za "Novosti" u ovom gradskom preduzeću

Vozni park "Čistoće" bi trebalo da bude bogatiji i za kamion za nošenje kontejnera, zatim dva auto-smećara, kao i dva kamiona za pražnjenje podzemnih kontejnera.

"ČUVARI KONTEJNERA" INTERVENISALI PREKO 3.000 PUTA: Radnici angažovani na poslovima obezbeđivanja kontejnerskih mesta u 2018. godini imali su više od 3.000 intervencija. Prijavljeno je više od 20 požara u kontejnerima i sprečeno je više desetina takvih slučajeva. Zbog odlaganja kabastog otpada kraj kontejnera, "Čistoći" je podneto 140 prijava, a sa gradskom inspekcijom i komunalnom policijom organizovano je 45 zajedničkih akcija. Podneto je deset prekršajnih prijava protiv nesavesnih građana.

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • NS

  pre 1089 dana i 16 sati

  Šta u slučaju javnog preduzeća, koje ubire pare od celog grada znači sopstvenim sredstvima? Ovako rečeno, zvuči kao da su se ljudi idrekli svojih plata i nas poštedeli troška?

  Oceni komentar:
  0
  2