JKP "Čistoća" sredstvima iz sopstvene kase obnavlja vozni park

JKP "Čistoća" sredstvima iz sopstvene kase obnavlja vozni park

Kupuju dva auto-smećara i dva kamiona za pražnjenje podzemnih kontejnera.

Zbog svakodnevnih poslova na održavanju higijene na novosadskim ulicama i prigradskim naseljima, JKP "Čistoća" će i ove godine nastaviti iz sopstvenih sredstava da obnavlja vozni park. Programom poslovanja je planirana i ugradnja još podzemnih kontejnera.

Programom trogodišnjeg poslovanja za period 2019-2021. godine, usklađenim sa zakonom i Uredbom Vlade Srbije, predviđeno je da se ove godine nabavi nekoliko lakih teretnih dostavnih vozila, dva kamiona za pražnjenje korpi za otpatke, kao i viljuškar nosivosti pet tona.

- Planirana je nabavka još jednog vozila za kontrolu rada zimske službe, prevenciju divljih deponija i izlazak na teren po prijavi građana. Ove godine biće raspisan tender i za kupovinu kombinovane radne mašine, multifunkcionalnog vozila sa priključcima – kažu za "Novosti" u ovom gradskom preduzeću

Vozni park "Čistoće" bi trebalo da bude bogatiji i za kamion za nošenje kontejnera, zatim dva auto-smećara, kao i dva kamiona za pražnjenje podzemnih kontejnera.

"ČUVARI KONTEJNERA" INTERVENISALI PREKO 3.000 PUTA: Radnici angažovani na poslovima obezbeđivanja kontejnerskih mesta u 2018. godini imali su više od 3.000 intervencija. Prijavljeno je više od 20 požara u kontejnerima i sprečeno je više desetina takvih slučajeva. Zbog odlaganja kabastog otpada kraj kontejnera, "Čistoći" je podneto 140 prijava, a sa gradskom inspekcijom i komunalnom policijom organizovano je 45 zajedničkih akcija. Podneto je deset prekršajnih prijava protiv nesavesnih građana.

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • NS

  pre 207 dana i 1 sat

  Šta u slučaju javnog preduzeća, koje ubire pare od celog grada znači sopstvenim sredstvima? Ovako rečeno, zvuči kao da su se ljudi idrekli svojih plata i nas poštedeli troška?

  Oceni komentar:
  0
  2
sahrane servisne informacije isključenja struje Miloš Vučević raspored sahrana i ispraćaja telep raspored sahrana novi sad betanija horoskop jkp lisje matična knjiga rođenih porodilište EPS servisne informacije novi sad jkp novosadska toplana elektrovojvodina RHMZ novosađani havarija na vodovodu gradsko groblje bez vode novorođenčad novosadsko porodilište bez struje horoskopski znaci bebe gradonačelnik Miloš Vučević dunav almaško groblje radosne vesti