JKP "Čistoća": Uklonjena divlja deponija na Temerinskom putu (FOTO)

JKP "Čistoća": Uklonjena divlja deponija na Temerinskom putu (FOTO)

Ova deponija konstantno se pojavljuje iznova...

Radnici i mehanizacija Javno komunalnog preduzeća "Čistoća" u petak 8. marta obavestili su javnost da je ponovo uklonjena divlja deponija na Temerinskom putu.

U pitanju jedan od najvećih prostora u Novom Sadu na kome se nelegalno odlaže otpad, a u poslednjoj akciji odneto je nekoliko stotina kubika smeća.

- Godišnje uklanjamo divlje deponije sa više od 12.500 lokacija na teritoriji grada sa prigradskim naseljima. Na dnevnom nivou reč je o 30 do 40 lokacija. Količina smeća koja se u tom procesu sakupi je oko 900 kubika mesečno, dakle oko 11.000 kubika godišnje. Ovde se podrazumevaju i najmanje, od po nekoliko kubika, ali i one najveće, po više od 100 kubika smeća na jednoj lokaciji – istakao je direktor "Čistoće" Vladimir Zelenović.


Ovi poslovi se obavljaju u redovnom režimu rada preduzeća, ali i po prijavama građana i komunalne inspekcije.

- Divlje deponije predstavljaju problem sa kojim se naše preduzeće suočava svakodnevno. Mi redovno pozivamo sugrađane da smeće odlažu u kontejnere i druge posude namenjene za to. Nažalost, još uvek ima onih nesavesnih, koji se o takve pozive oglušuju i koji ugrožavaju svoju okolinu. Svakodnevno radimo na tome da grad održavamo čistim i urednim i u tom poslu očekujemo pomoć Novosađana – rekao je Zelenović.


Deponija na Temerinskom putu je, sada već poslovično, među najvećima u gradu i konstantno se pojavljuje iznova. "Čistoća" apeluje na sugrađane i preduzeća da tamo ne odlažu smeće.

Izvor: JKP "Čistoća"

Oceni vest:
3
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan

jkp novosadska toplana servisne informacije Aleksandar Vučić RHMZ raspored sahrana i ispraćaja novosađani novosadska policija betanija servisne informacije novi sad klinika za ginekologiju i akušerstvo izmena režima saobraćaja isključenje vode isključenja struje sahrane novi sad Isključenje struje 27. novosadski maraton Elektrodistribucija Novi Sad Republički hidrometeorološki zavod vremenska prognoza novi sad raspored sahrana novi sad protest taksista bez vode jkp lisje novorođenčad novosadsko porodilište javno komunalno preduzeće vodovod i kanalizacija bebe bez struje JKP Vodovod i kanalizacija elektrovojvodina