JKP "INFORMATIKA": Od jutros rade sve pisarnice u Gradskoj kući, osposobljen sistem "Radosnog detinjstva"

JKP "INFORMATIKA": Od jutros rade sve pisarnice u Gradskoj kući, osposobljen sistem "Radosnog detinjstva"

Grad se polako oporavlja od hakerskog napada.

JKP "Informatika" obavestilo je građane da od jutros rade svi šalteri pisarnice u Gradskoj kući. Takođe, dodaje se, sistem i podaci Predškolske uprave su osposobljeni i  počela je  da radi u punom kapacitetu.

Puštena je u funkciju kompletna gradska mreža, upaljeni su svi računari da bi se uradio monitoring kako bi se utvrdilo oštećenje mreže i eventualno prisustvo štetnih virusa kao i njihovo uklanjanje, kažu u "Informatici". 

Stubići u centru koji sprečavaju ulazak vozila u pešačku zonu od jutros ponovo rade. Trenutno se radi na pokretanju sistema za gradski budžet i gradska plaćanja, navodi se u saopštenju. 

– Još jednom napominjemo da nisu ugroženi lični podaci građana, da su sačuvani svi podaci o uplatama i da njihovo čitanje i korišćenje nije ni bilo meta napada te stoga nema razloga za brigu. Kao što smo ranije naveli, sve račune moguće je plaćati na naplatnim mestima JKP "Informatika" Novi Sad, završavaju su računi za februar mesec – naglašavaju u tom javnom preduzeću te dodaju da radi i Gradska uprava za urbanizam kao i Gradska poreska uprava, a ponovo je u funkciji i video nadzor grada u koji uvid ima Policijska uprava.

– Molimo građane i zaposlene u gradskim upravama da budu strpljivi jer ulažemo sve napore da se sistem što pre oporavi i vrati u stanje pre teškog hakerskog napada koji se dogodio 1. marta. Ovom prilikom želimo da se zahvalimo zaposlenima JKP "Informatika", radnicima gradskih uprava, svim privatnim IT kompanijama, a posebno ljudima iz Bezbednosno informativne agencije na danonoćnom radu i pružanju logističke podrškeda Grad Novi Sad što pre profunkcioniše i sve službe prorade u punom kapacitetu. Javnost će blagovremeno biti obaveštena  kada budu pokrenuti i pušteni u rad os ostali gradski servisi – kaže se na kraju saopštenja iz JKP "Informatika". 

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan