JKP "INFORMATIKA": Stornirana kamata za skoro 3.000 dužnika

JKP "INFORMATIKA": Stornirana kamata za skoro 3.000 dužnika

Na godišnjem nivou, procenat naplativosti komunalnih usluga kreće se i oko 90 odsto.

Kako prenosi "Dnevnik", u JKP "Informatika" zadovoljni su procentom naplativosti obaveza građana za komunalno-stambene usluge. To je, navodi novosadski dnevni list, osnovni zaključak nadležnih u tom preduzeću prilikom godišnjeg preseka poslovanja.

- Naplativost je konstantna i na mesečnom nivou dostiže šezdesetak procenata, dok je na godišnjem nivou znatno veća, pa se procenat kreće oko 90 odsto – ističe za "Dnevnik" generalni direktor "Informatike" Nenad Barac, naglašavajući da je reč o veoma dobrom proseku ako se u obzir uzme ukupno materijalno-finasijsko stanje građana.

Svesni upravo te činjenice, Barac za "Dnevnik" dodaje da je "Informatika", u želji da pomogne sugrađanima, uputila početkom godine predlog odluke o otpisu kamate Skupštini grada Novog Sada. Nadzorni odbori gradskih javnih komunalnih preduzeća doneli su odluku o odobravanju otpisa pripadajuće kamate, zaključno s danom isplate glavnice, korisnicima komunalnih usluga koji svoje obaveze izmiruju putem objedinjene naplate.

- Reč je o neizmirenim potraživanjima za usluge od 1. januara 2008. do 31. marta 2017. godine, pod uslovom da glavnicu neizmirenog potraživanja isplate u celosti i troškove prinudne naplate najkasnije do 30. novembra ove godine. Takođe je odobreno i zaključenje sporazuma o izmirenju glavnice neizmirenog potraživanja u celosti i troškova prinudne naplate s JKP "Informatika". Za sada je odziv zadovoljavajući pa i ovom prilikom apelujemo na sugrađane da, ukoliko nisu izmirili dugovanja, provere svoje račune i strukturu duga. Ne bi trebalo da čekaju poslednji čas jer nakon predviđenog roka za izmirenje dugovanja JKP "Informatika" više neće moći da čini ustupke kada je otpis kamate u pitanju – kaže Barac za "Dnevnik", dodajući da akcija teče odlično i da od njenog početka broj obveznika kojima je stornirana kamata iznosi 2.927.

Opširnije o ovoj temi pročitajte ovde.

Oceni vest:
0
1

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan

dnevni horoskop uhapšen diler elektrovojvodina sahrane novi sad gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević servisne informacije novi sad novorođenčad isključenja struje klinika za ginekologiju i akušerstvo vlada srbije horoskop Dom zdravlja Novi Sad bebe jkp lisje JGSP "Novi Sad" JKP Vodovod i kanalizacija korona virus zodijak obeležavanje novosadske racije raspored sahrana novi sad betanija astrologija novosadsko porodilište raspored sahrana i ispraćaja bez vode Isključenje struje bez struje izmena trase autobusa zdravlje isključenje vode