JKP "INFORMATIKA": Stornirana kamata za skoro 3.000 dužnika

JKP "INFORMATIKA": Stornirana kamata za skoro 3.000 dužnika

Na godišnjem nivou, procenat naplativosti komunalnih usluga kreće se i oko 90 odsto.

Kako prenosi "Dnevnik", u JKP "Informatika" zadovoljni su procentom naplativosti obaveza građana za komunalno-stambene usluge. To je, navodi novosadski dnevni list, osnovni zaključak nadležnih u tom preduzeću prilikom godišnjeg preseka poslovanja.

- Naplativost je konstantna i na mesečnom nivou dostiže šezdesetak procenata, dok je na godišnjem nivou znatno veća, pa se procenat kreće oko 90 odsto – ističe za "Dnevnik" generalni direktor "Informatike" Nenad Barac, naglašavajući da je reč o veoma dobrom proseku ako se u obzir uzme ukupno materijalno-finasijsko stanje građana.

Svesni upravo te činjenice, Barac za "Dnevnik" dodaje da je "Informatika", u želji da pomogne sugrađanima, uputila početkom godine predlog odluke o otpisu kamate Skupštini grada Novog Sada. Nadzorni odbori gradskih javnih komunalnih preduzeća doneli su odluku o odobravanju otpisa pripadajuće kamate, zaključno s danom isplate glavnice, korisnicima komunalnih usluga koji svoje obaveze izmiruju putem objedinjene naplate.

- Reč je o neizmirenim potraživanjima za usluge od 1. januara 2008. do 31. marta 2017. godine, pod uslovom da glavnicu neizmirenog potraživanja isplate u celosti i troškove prinudne naplate najkasnije do 30. novembra ove godine. Takođe je odobreno i zaključenje sporazuma o izmirenju glavnice neizmirenog potraživanja u celosti i troškova prinudne naplate s JKP "Informatika". Za sada je odziv zadovoljavajući pa i ovom prilikom apelujemo na sugrađane da, ukoliko nisu izmirili dugovanja, provere svoje račune i strukturu duga. Ne bi trebalo da čekaju poslednji čas jer nakon predviđenog roka za izmirenje dugovanja JKP "Informatika" više neće moći da čini ustupke kada je otpis kamate u pitanju – kaže Barac za "Dnevnik", dodajući da akcija teče odlično i da od njenog početka broj obveznika kojima je stornirana kamata iznosi 2.927.

Opširnije o ovoj temi pročitajte ovde.

Oceni vest:
0
1

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan