JKP "Parking servis" ulaže u biciklizam u Novom Sadu

JKP "Parking servis" ulaže u biciklizam u Novom Sadu

"Parking servis" će u 2018. godini uložiti desetak miliona dinara za razvoj biciklizma u Novom Sadu kroz sistem "NSbike" i uređenje parkinga za bicikle.

Kako javlja portal 021.rs, najviše novca će otići za izgradnju 14. "NS bike" stanice. Lokacija nove stanice još nije određena, a stručne službe ovog preduzeća proveravaju moguće lokacije na Bulevaru Evrope i Somborskom bulevaru. Za gradnju nove stanice biće izdvojeno skoro šest miliona dinara, od kojih će pet miliona biti dato iz budžeta grada, dok će ostatak dati "Parking servis" iz sopstvenih prihoda.

Ovo gradsko predzeće će izdvojiti i milion dinara za kupovinu novih bicikala za "NS bike", zatim 300.000 dinara za rezervne delove, a planirano je još 1,5 miliona dinara za servisiranje bicikala.

Takođe iz programa poslovanja "Parking servisa" vidi se da je predviđeno da se uloži i 500.000 dinara za "softversku implementaciju novog cenovnika za iznajmljivanje gradskih bicikala".

Kako navodi 021.rs, JKP"Parking servis" će dati i dva miliona dinara za gradnju parkirališta za bicikle i ugradnju neophodne opreme. Ovim će povećati broj mesta za parkiranje bicikala, kojih u ovom trenutku ima oko 850.

Oceni vest:
1
1

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Mirko

  pre 1730 dana i 8 sati

  bolje da ulažu u parking mesta i unapređivanje parking servisa
  no što bi se oni bavili svojim poslom

  Oceni komentar:
  2
  4