JKP "STAN": Zbog ogromnih dugova traže strateškog partnera

JKP "STAN": Zbog ogromnih dugova traže strateškog partnera

Gradsko veće Novog Sada formiralo je u februaru Komisiju za izbor najpovoljnijeg ponuđača u postupku javno-privatnog partnerstva za JKP "Stan", saopšteno je iz Gradske uprave za imovinu i imovinskopravne poslove.

Komisija ima pet članova, tri iz lokalne samouprave i dva iz preduzeća, a ko su imenom i prezimenom iz Uprave nisu naveli, kao ni to dokle to telo ima rok da pripremi dokumentaciju za objavljivanje javnog oglasa. Umesto toga, navedeno je da će se odluka o pokretanju postupka javne nabavke za izbor privatnog partnera pokrenuti u zakonskom roku.

Predlog da se za JKP "Stan" nađe strateški partner posredstvom javno-privatnog partnerstva Skupština grada je usvojila krajem novembra 2016. godine.

Na odluku su uticali ogromni dugovi "Stana", koji trenutno iznose blizu 700 miliona dinara. Svojevremeno, po formiranju sadašnje koalicije u Skupštini grada 2012. godine, taj dug bio je više od milijardu.

U preduzeću je u toku izbor direktora. Rok za prijavu kandidata istekao je ovih dana pa se očekuje da na sednici Skupštine grada krajem marta bude na dnevnom redu i izbor direktora JKP "Stan". Očekuje se da će u fotelji ostati dosadašnji, Miloš Ćurčić, za vreme čijeg mandata, kao i njegovog prethodnika Gorana Zarića, su se finansije donekle stabilizovale jer osim redovnih isplata zarada, "Stan" uspeva da mesečno namiruje ratu od pet miliona dinara za dug Poreskoj upravi. To dugovanje je i najveće koje ta gradska firma ima.

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan