JKP "TRŽNICA": Zimska služba u punoj pripravnosti (FOTO)

JKP "TRŽNICA": Zimska služba u punoj pripravnosti (FOTO)

Na osnovu Odluke o uređenju Grada Novog Sada, JKP "Tržnica" donelo je Program rada Zimske službe za 2016–2017. godinu, kojim su obuhvaćene sve novosadske pijace koje je Grad poverio na upravljanje ovom preduzeću.

Program rada Zimske službe obuhvata period od 15. novembra 2016. do 15. marta 2017. godine. Rad Zimske službe može se pomeriti u slučaju snežnih padavina pre vremena predviđenog za početak rada Zimske službe, odnosno nakon završetka predviđenog perioda.

- Kako bi naše Preduzeće bilo spremno za nastupajući zimski period, oformljena je Zimska služba u kojoj je direktno angažovano ukupno 32 radnika preduzeća. Sneg i led će se uklanjati sa pijačnih prostora koji se nalaze u okviru granica na kojima se nalaze pijace. Za vreme snežnih padavina sneg će se uklanjati u meri neophodnoj za nesmetan pristup tezgama kako prodavcima, tako i kupcima – kaže se u saopštenju "Tržnice".


Za vreme snežnih padavina, predviđeno je da prostor za čišćenje snega i leda obuhvata prostor pijace i prilaze pijaci u širini od 1,5 do 2 metra, kako bi se omogućilo nesmetano kretanje svih pešaka i vozila. Zakupci lokala na pijacama takođe su u obavezi da čiste prostor ispred svojih objekata.

"Tržnica" je za nastupajuću zimsku sezonu pripremila neophodnu mehanizaciju, i to tri traktora, četiri freze, 22 sekača za led, devet ručnih i dva mašinska rasipača za so, kao i dovoljan broj drvenih i aluminijumskih lopata za čišćenje snega. Za slučaj poledice, JKP "Tržnica" u ovom momentu raspolaže sa oko 8,5 tona industrijske soli za posipanje po pijacama i stazama oko njih.

Ukoliko dođe do vanrednih obilnijih padavina, na poslovima rada Zimske službe biće angažovan dodatni broj zaposlenih – kaže se na kraju saopštenja "Tržnice".

Oceni vest:
2
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan