JKP "Vodovod i kanalizacija" doniralo mikroskop za Dečiju bolnicu

JKP "Vodovod i kanalizacija" doniralo mikroskop za Dečiju bolnicu

Novosadsko Javno komunalno preduzeće "Vodovod i kanalizacija" doniralo je Institutu za zdravstvenu zaštitu dece i omladine mikroskop koji će ubrzati i unaprediti rad laboratorije.

Novi mikroskop namenjen je za citogenetsku laboratoriju u kojoj se obavljaju genetske analize materijala dece, odraslih, ali i trudnica. Pre donacije novog aparata, laboratorija je raspolagala samo sa jednim mikroskopom koji je star oko 25 godina, a na kojem se godišnje obavi preko 3.000 pregleda.

Citogenetska laboratorija koja se nalazi u Dečijoj bolnici, jedina je na teritoriji Vojvodine, te joj je mikroskop bio neophodan. Vrednost donacije JKP Vodovoda i kanalizacije je 500.000 dinara.

Direktor JKP "Vodovod i kanalizacija" Gvozden Perković istakao je da je ovo samo jedna u nizu humanitarnih aktivnosti koje sprovodi ovo preduzeće i da će nastaviti sa društveno odgovornim ponašanjem ubuduće, te pozvao i ostala gradska preduzeća da se uključe u akciju.

Osim mikoskopa, Dečijoj bolnici su neophodni i monitori, respiratori, hirurški instrumeni, kao i pokretni RTG aparat.

Oceni vest:
1
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan

isključenje vode raspored sahrana i ispraćaja matičar novi sad horoskop dnevni horoskop sahrane novi sad bebe štrajk u pošti zodijak bez vode JKP Vodovod i kanalizacija vremenska prognoza novi sad betanija novosadsko porodilište bez struje gradonačelnik Miloš Vučević tomislav mandić Isključenje struje astrologija elektrovojvodina obustava rada jkp lisje pošte srbije servisne informacije novi sad Elektrodistribucija Novi Sad isključenja struje štrajk poštara raspored sahrana novi sad novorođenčad klinika za ginekologiju i akušerstvo