JKP "Vodovod i kanalizacija" doniralo mikroskop za Dečiju bolnicu

JKP "Vodovod i kanalizacija" doniralo mikroskop za Dečiju bolnicu

Novosadsko Javno komunalno preduzeće "Vodovod i kanalizacija" doniralo je Institutu za zdravstvenu zaštitu dece i omladine mikroskop koji će ubrzati i unaprediti rad laboratorije.

Novi mikroskop namenjen je za citogenetsku laboratoriju u kojoj se obavljaju genetske analize materijala dece, odraslih, ali i trudnica. Pre donacije novog aparata, laboratorija je raspolagala samo sa jednim mikroskopom koji je star oko 25 godina, a na kojem se godišnje obavi preko 3.000 pregleda.

Citogenetska laboratorija koja se nalazi u Dečijoj bolnici, jedina je na teritoriji Vojvodine, te joj je mikroskop bio neophodan. Vrednost donacije JKP Vodovoda i kanalizacije je 500.000 dinara.

Direktor JKP "Vodovod i kanalizacija" Gvozden Perković istakao je da je ovo samo jedna u nizu humanitarnih aktivnosti koje sprovodi ovo preduzeće i da će nastaviti sa društveno odgovornim ponašanjem ubuduće, te pozvao i ostala gradska preduzeća da se uključe u akciju.

Osim mikoskopa, Dečijoj bolnici su neophodni i monitori, respiratori, hirurški instrumeni, kao i pokretni RTG aparat.

Oceni vest:
1
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan

bebe JGSP "Novi Sad" štrand vrućine u novom sadu bez struje Republički hidrometeorološki zavod betanija vremenska prognoza novi sad jkp lisje novosadsko porodilište bez vode Isključenje struje raspored sahrana i ispraćaja servisne informacije JKP Vodovod i kanalizacija RHMZ Vreme u Novom Sadu servisne informacije novi sad Vreme u Srbiji elektrovojvodina javno komunalno preduzeće vodovod i kanalizacija sahrane klinika za ginekologiju i akušerstvo Elektrodistribucija Novi Sad novorođenčad isključenja struje isključenje vode novosađani Hitna pomoć raspored sahrana novi sad