Još 200 stanova za bezbednjake u Jugovićevu, većina će biti od 60 kvadrata

Još 200 stanova za bezbednjake u Jugovićevu, većina će biti od 60 kvadrata

Gradnja još četiri zgrade u naselju Jugovićevo sa oko 200 stanova za bezbednjake koštaće 1.419.650.000 dinara sa PDV-om.

Kako javlja Radio 021, posao na tenderu pripao je firmama "Best izgradnja" iz Novog Sada i "Set" iz Šapca. Ovu javnu nabavku sprovelo je preduzeće SPV "Dunav" zaduženo za gradnju dela kompleksa zgrada sa stanovima za bezbednjake severno od Bulevara vojvode Stepe, a koja traje već gotovo tri godine.

Ponuda ovih firmi je bila jedina, a firma "Best izgradnja" je već angažovana na gradnji drugih zgrada za bezbednjake na ranijim tenderima i sada će isto raditi, dok će šabačka firma uraditi arhitektonski projekat novih zgrada.

Prema ugovoru, rok za gradnju dve četvorospratnice i dve sedmospratnice je 22 meseca, a imaće mahom stanove od 60 kvadrata. Ove zgrade će nići nekoliko desetina metara južnije od kompleksa koji je uveliko u izgradnji u Ulici Boška Petrovića, na mestu gde su još 2000. godine napravljeni temelji nikad završenih višespratnica u sklopu tadašnjeg projekta obnove zemlje.

Nije predviđena izgradnja podzemnih garaža, već će se stanari parkirati na okolnim parkinzima.

Detaljnije o ovoj vesti pročitajte na sajtu 021.rs.

Oceni vest:
0
2

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Vasa

  pre 366 dana i 15 sati

  Zemlja bezbednjaka

  Oceni komentar:
  2
  5
 • Joca

  pre 362 dana i 8 sati

  A gde su stanovi za druga zanimanja (zdravstvo,pravo,prosveta...i ostali) da li je u ovoj državi na snazi Ustav Republike Srbije koji garantuje jednakost svih građana?

  Kako je moguće da niko ne reaguje na diskriminaciju svih ostalih građana koji svoj kvadrat stana plaćaju tri puta više ?

  Ovo je najveće poniženje građana u modernoj istoriji Srbije i nigde na svetu ne postoji nešto slično.

  Oceni komentar:
  4
  2
 • Najbitniji

  pre 361 dan i 23 sata

  Joco, bitni su samo oni koji štite vlast. Znači, jedno pet policija, vojska i penzioneri.

  Oceni komentar:
  2
  2
 • Herc 78

  pre 329 dana i 6 sati

  Kada bih rekao da su bezbednjaci građani drugog reda, 90% njih se ne bi složilo sa tim. Međutim, ako pretpostavimo da bezbednjak želi da zaposli suprugu, doćićemo do zaključka da je to misaona imenica, jer ne sme da bude član partije i preko iste reši problem zaposlenja supruge, a da ne spomimjem da bezbednjak niti ima para da "podmaže" gde treba, niti bi ko smeo da uzme pare od bezbednjaka. Ako još spomenem da je bezbednjacima zabranjeno da se bave dodatnim poslovima i da svaki put moraju da pismenim putem da traže odobrenje da bi napustili zemlju, onda moja konstatacija sa početka ne duje zoliko sumanuto.

  Oceni komentar:
  0
  6