Još dva dana do novog biciklističkog spektakla na Petrovaradinskoj tvrđavi

Još dva dana do novog biciklističkog spektakla na Petrovaradinskoj tvrđavi

Philippe Wagner Petrovaradin fortress bike festival 18. septembra okuplja više od 250 takmičara

Biciklistički klub Novi Sad, organizator prethodnog Evropskog prvenstva u planinskom biciklizmu, o kojem se i dalje priča širom Evrope, donosi još jednu biciklističku poslasticu u Novi Sad. Jedina međunarodna UCI biciklistička trka ove godine u Srbiji, ujedno i kvalifikaciona trka za OI u Parizu biće održana na Petrovaradinskoj tvrđavi u nedelju, 18. septembra.

Peti Petrovaradin fortress MTB kup, Philippe Wagner Petrovaradin fortress bike festival, okupiće najbolje bicikliste iz Srbije, regiona i evropskih država kao što su Švajcarska, Rumunija, Češka, Austrija, Grčka, Mađarska i Norveška.


Ulaz na trku je besplatan, te su svi Novosađani i njihovi gosti dobrodošli na Petrovaradinsku tvrđavu.

Start prve trke je u 11.30h za mlađe kategorije, a glavna trka dana je zakazana za 13 časova kod Akademije umetnosti. Trka se vozi u prvoj kategoriji Svetske biciklističke federacije UCI, a za Kup Srbije, trka je kvalifikaciona u okviru ciklusa Pariz 2024 Olimpijskih igara. 

– Očekujemo oko 250 takmičara iz Srbije, regiona i sveta. Trka se vozi u 15 starosnih kategorija dok ova međunarodna UCI trka pobednicima među juniorima i juniorkama donosi 30 olimpijskih bodova, a pobednicima među seniorima i seniorkama 60 olimpijskih bodova. Ova trka je odlična prvenstveno za naše takmičare jer mogu da probaju da upišu prve bodove u UCI rang listu ove godine. Kuriozitet je što je trka na Petrovaradinskoj tvrđavi jedina UCI trka ove godine u međunarodnom kalendaru, te ujedno izdvaja Novi Sad od svih drugih gradova u Srbiji. Veoma mi je drago što u ovim teškim uslovima i kriznim vremenima uspevamo da organizujemo ovako važan događaj za biciklistički sport – izjavio je Nemanja Vajs, direktor Biciklističkog kluba Novi Sad i organizator trke. 


Organizatori navode da veliku zahvalnost duguju glavnim pokroviteljima – 
Gradu Novom Sadu, Pokrajinskom sekretarijatu za sport i omladinu i Zavodu za zaštitu spomenika kulture Grada Novog Sada. 

Oceni vest:
2
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan