Još jednom pomeren rok za završetak radova na Sentandrejskom mostu

Još jednom pomeren rok za završetak radova na Sentandrejskom mostu

Umesto prvobitno planiranih 180, radovi će trajati 300 dana, odnosno oko deset meseci.

Rok za završetak obnove Sentandrejskog mosta još jednom je pomeren i to ponovo za 60 kalendarskih dana, tako da bi rekonstrukcija, umesto do 14. novembra, trebalo da bude gotova do 13. januara.

U obrazloženju odluke navedeno je da je za nepredviđene radove potrebno 26 dana, za ugovaranje posla 14 i 20 dana za ranije dogovorene radove, odnosno deset dana za izradu hidroizolacije, tri za asflatiranje kolovoza, koliko bi trebalo da traje i izrada ograda dok bi završni radovi trebalo da budu gotovi za četiri dana.

Kako prenosi "Dnevnik",  bez obzira na probijanje rokova, troškovi ostaju isti, 68,5 miliona dinara sa PDV-om. Obnovu mosta zajednički finansiraju Grad Novi Sad i "Putevi Srbije”, sa po 50 odsto od ukupne vrednosti, a izvodi ih "Srbijaautoput” sa "Mostogradnjom” iz Beograda.

Sentandrejski most, dužine 195 metara, koji je izgrađen 1964. godine, rekonstruiše se zbog ozbiljnih oštećenja konstrukcije, asfalta, hirdoizolacije.

Nakon naizmeničnog propuštanja vozila, odnosno delimične obustave saobraćaja, kretanje preko mosta, već neko vreme je zabranjeno da bi se, kako su svojevremeno objasnili  u Gradskoj upravi za građevinsko zemljište i investicije, radovi nesmetano odvijali na obe kolovozne trake.

Dok su neki sugrađani tada imali razumevanja za radove, odnosno obustavu saobraćaja, nekima je to prilično zakomplikovalo svakodnevni život, odlazak na posao, u školu i slično, a mnogi se još uvek nisu navikli ni na promenjene trase autobusa.

Kompletan tekst može se pročitati na sajtu "Dnevnika".

Oceni vest:
0
4

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan