Još se čeka potvrda optužnice protiv Slobodana Milutinovića Snajpera

Još se čeka potvrda optužnice protiv Slobodana Milutinovića Snajpera

Optužnica protiv Slobodana Milutinovića Snajpera (38), kojom se tereti za čak četiri krivična dela: otmicu, protivpravno lišenje slobode, zlostavljanje i mučenje i ugrožavanje sigurnosti još uvek nije potvrđena, saznaje "Dnevnik" u Višem sudu u Novom Sadu.

Predhodno je Apelacioni sud u Novom Sadu usvojio žalbu branioca i ukinuo rešenje o potvrđivanju optužnice te je naloženo novosadskom Višem javnom tužilaštvu dopunu istrage protiv Milutinovića koji se tereti da je 19. septembra prošle godine, u iznajmljenom stanu na Podbari, držao U. J. s kojom je ranije, navodno, bio u emotivnoj vezi, protiv njene volje.

Pretpostavlja se da nije mogao da prihvati raskid, te ju je sporne večeri pozvao da razgovaraju, a potom odveo u stan gde je, kako se sumnja, maltretirao. On je tada uhapšen i od tada se nalazi u pritvoru, koji mu je poslednji put produžen do 24. maja. Kao što smo ranije pisali, pritvor mu je određen da boravkom na slobodi ne bi mogao da utiče na svedoke, ali i opasnosti od ponavljanja krivičnog dela.

Tokom istrage, svoje iskaze su u tužilaštvu dali svedoci, majka i rođena sestra U. J, potom policajci koji su te večeri bili na intervenciji, kao i drugarica oštećene.

Majka i sestra devojke, koja je dospela u žižu javnosti nakon što je, kako se sumnja, oteo pa pretukao Milutinović, prema našim saznanjima, ispričale su sve u vezi s lokacijom koju je u poruci poslala U. J. svojoj sestri sporne večeri. Ispričale su i svoja neposredna saznanja o onome što se dešavalo na samoj lokaciji, kao i zbog čega su išle tamo.

Pored njih, 8. oktobra prošle godine, saslušani su i policajci koji su, po pozivu, izašli na lice mesta i postupali u akciji spasavanja oštećene koja je krajem oktobra dopunila svoju ranije datu izjavu i ispričala šta se dešavalo u njihovoj vezi pre nego što je Slobodana Milutinovića prijavila za otmicu.

Kao posebno osetljivi svedok, U. J. je dala izjavu iz skrin-sobe i u vezi s dešavanjima pre 19. septembra jer je istraga proširena i na period pre tog nemilog događaja, zbog toga što je Milutinović, navodno, i ranije bio nasilan prema njoj.

Osumnjičeni Milutinović je na saslušanju u Višem javnom tužilaštvu izneo svoju odbranu, a kako je za naš list tada potvrdio njegov branilac advokat Goran Karadarević, Milutinović je do detalja ispričao sve o odnosu s U. J..

Inače, Krivičnim zakonikom Srbije za otmicu, za koju je Slobodan Milutinović optužen zaprećena je kazna od dve do 10 godina zatvora, za protivpravno lišenje slobode do tri godine zatvora, za zlostavljanje i mučenje do godinu dana zatvora, a za ugrožavanje sigurnosti novčana kazna ili zatvor do jedne godine.

Oceni vest:
1
1

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan