Još uvek nema modela za privatizaciju Luke Novi Sad

Još uvek nema modela za privatizaciju Luke Novi Sad

Ministar privrede Željko Sertić izjavio je danas da, iako su investitori pozvani da do 30. marta dostave pisma o zainteresovanosti za Luku Novi Sad, do sada još nema definisanog modela za tu potencijalnu privatizaciju.

- Još nemamo definisan model, tek smo doneli odluku o početku administrativnog postupka pripreme dokumentacije - rekao je Sertić novinarima nakon obilaska fabrike Plamen u Inđiji.

On je naveo da Luka Novi Sad prema zakonu ima obavezu da obavi niz pravnih radnji, da mora da se vidi šta je potrebno za upis prava, šta je javna svojina u lučkoj delatnosti.

Sertić je podvukao da nema razloga za brigu, jer eventualni strateški partner za Luku Novi Sad može da bude samo operater, a ne i vlasnik zemlje i infrastrukture.

- Tako je po zakonu i građani mogu s te strane da budu mirni. A da li ćemo se i kada odlučiti za dogovor sa nekom od potencijalno zainteresovanih kompanija, to ćemo u narednom periodu da vidimo. Sada nije tema od prevashodne važnosti, jer ta luka dobro radi - zaključio je Sertić.

Oceni vest:
2
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan