Još uvek nema rešenja za zgradu Radničkog univerziteta

Još uvek nema rešenja za zgradu Radničkog univerziteta

Skoro dve decenije od požara i bezmalo dve godine od kad je Grad preuzeo celokupnu zgradu Radničkog univerziteta, lokalna vlast još nije našla rešenje za ovaj objekat.

Iako je gradonačenik Miloš Vučević u februaru najavio da će se do kraja 2019. godine naći konačno rešenje, on je danas za Radio 021 izjavio da odluka još nije doneta, a da je on zagovornik ideje da se ova 13-spratnica proda.  

Vučević je rekao da misli da je to najbolje rešenje jer će Novi Sad prihodovati novac, a novi vlasnik će tu napraviti hotel, kancelarijski prostor ili nešto drugo. Izjavio je da tek treba da se vidi šta će se raditi, jer postoje pisma o zainteresovanosti investitora, ali je problem što nema parkinga, kao i to što je deo parcele Radničkog upisan kao suvlasništvo Grada i građana koji žive u okolnim kućama i zgradama, što je, prema njegovim rečima, potpuno neobjašnjivo, prenosi 021.rs.


Gradonačelnik je dodao i da bi bio najsrećniji da su već našli rešenje, ali da su svi sa kojima je razgovarao imali pitanje o parkiranju te se razmišlja i da na nekoj od susednih parcela bude podzemna garaža.

Detaljnije o ovoj temi pročitajte na sajtu Radija 021.

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan