Jubilarni "LORIST" od 3. do 8. oktobra na Novosadskom sajmu

Jubilarni "LORIST" od 3. do 8. oktobra na Novosadskom sajmu

Pola veka kontinuiranog održavanja sajmova "LORIST" čine 50-godišnjicu centralnim jubilejom Novosadskog sajma u 2017. godini.

Kako se navodi u saopštenju Novosadskog sajma, međunarodni sajmovi lova, ribolova, sporta i turizma – obogaćeni poslednjih decenija sajmovima hortikulture, ekologije i konjarstva – od ove godine priređuju se s ciljem da ostanu centralno mesto za profesionalne učesnike u temama posvećenim očuvanju prirode, aktivnostima u prirodu, negovanju zdravih stilova života kroz sport pre svega, ali i putovanjima koja ispunjavaju najraznovrsnije motive i potrebe ljudi.

PORODIČNI DAN je petak, 6. oktobar. Tada će cela porodica, roditelji s decom do 16 godina, ulazak na Sajam plaćati 300 dinara.

U maksimalno iskorišćenim izložbenim prostorima sajamskih hala, posetiocima će se ove godine direktno predstaviti više od 400 izlagača iz 11 država – Austrije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Hrvatske, Indije, Mađarske, Makedonije, Republike Srpske, Rumunije, Slovenije i Srbije.

Od 3. do 8. oktobra odličnu izložbenu ponudu obogaćuju tematske izložbe, konferencije, predavanja i takmičenja.

Sajmovi lova, ribolova, hortikulture i ekologije traju od 3. do 8. oktobra, dok se sajmovi turizma i sporta održavaju od 5. do 7. oktobra, a Sajam konjarstva dan duže, do 8. oktobra.

Kompletan program i satnicu ovogodišnjeg "LORIST-a" možete pogledati OVDE

IZLOŽBA LOVAČKIH TROFEJA – NAJVEĆA U EVROPI: U saradnji sa lovačkim savezima i preduzećem Vojvodinašume pripremljena je izložba na kojoj će biti predstavljeno više od 500 eksponata, lovačkih trofeja iz Srbije. S obzirom na to da je izložba koja se priprema na Novosadskom sajmu, najveća te vrste, ove godine, u Evropi, trofeji će biti izloženi u posebnom izlagačkom prostoru, u Hali 1a, i na taj način biće obeleženo 50 godina "LORIST-a", na kojem je 1967. godine održana Izložba trofeja kao centralni događaj, mada su prve izložbe na Novosadskom sajmu održavane na Međuanrodnom poljoprivrednom sajmu, još 1933. godine. Od poslednje Nacionalne izložbe u Srbiji prošlo je 11 godina. Ovogodišnju Izložbu trofeja će pratiti i stručni skupovi i predavanja.

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan