Jubilarno pedeseto izdanje emisije "Pokretač" Omladinskog radija RTV-a

Jubilarno pedeseto izdanje emisije "Pokretač" Omladinskog radija RTV-a

Emisija „Pokretač“ internet Omladinskog radija Radio-televizije Vojvodine obeležila je jubilej – emitovanje pedesete epizode. Ta emisija nastala je kao plod saradnje RTV-a i Filozofskog fakulteta u Novom Sadu, čime je studentima žurnalistike omogućeno da svoje stečeno znanje primene u praksi.

Ideja za pokretanje emisije nastala je u želji da se na jednom mestu grupišu radijski paketi studenata žurnalistike koji su u „O“ radiju bili na praksi. Teme biraju studenti, a vezane su za one oblasti koje tu populaciju najviše ineresuju.

– U početku je bilo četvoro ili petoro studenata koji su realizovali emisiju u okviru prakse. Pre godinu dana pojavile su se Svetlana Paramentić i Miljana Miletić, danas studentkinje završne godine žurnalistike, koje smo i angažovali honorarno, dok su studentski radovi i dalje deo emisije – kazao je Predrag Novković, pomoćnik odgovornog urednika Omladinskog radija.

Miljana i Svetlana ističu da im je to iskustvo veoma značajno, pre svega što su u prilici da se već tokom studija oprobaju u novinarstvu u realnom okruženju, ali i zbog činjenice da im je volonterski rad u okviru prakse otvojio vrata za angažovanje u tom mediju.


– Prvi dodir sa radijskim novinarstvom bio mi je u studiju „O“ radija i meni je bilo jako stresno, ali htela sam da vidim kako to izgleda. Medjutim, to oslobađanje, koje je za mene značilo izlazak iz zone komfora , zapravo vam pomaže da naučite nešto novo i da se izdignete iznad situacije – podelila je svoje iskustvo jedna od novinarki, Svetlana Paramentić, koja poziva i ostale svoje kolege da se ohrabre i učestvuju u tom projektu.

– To je veliko iskustvo, dosta će naučiti, a pritom će njihov tekst biti objavljen na kvalitetnoj legitimnoj medijskoj platformi – zaključila je Svetlana.

Ekipa Omladinskog radija za zadovoljstvom poziva sve studente medija, pre svega žurnalistike, da se priključe timu i daju svoj doprinos emisiji „Pokretač“.

Emisiju „Pokretač“ možete slušati uživo svakog utorka od 11 časova na sajtu www.oradio.rs , nakon čega je trajno dostupna u podkastu na toj internet stranici.

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan