JUBILEJ: Dvanaest godina "Američkog kutka" u Novom Sadu

JUBILEJ: Dvanaest godina "Američkog kutka" u Novom Sadu

Novosadski "American corner" obeležiće 12 godina postojanja u petak, 25. novembra, u 17 časova.

- Želimo da proslavimo zajedno sa ljudima koji kod nas dolaze često, sa kojima sarađujemo ali i podržimo one koji promovišu dobre stvari u našem gradu. Zato smo predvideli da program obeležavanja godišnjice organizujemo ispred Kutka kada ćemo otkriti mural koji je posvećen prvim novosadskim biciklistima i simbolima Novog Sada, a koji ćemo tom prilikom otkriti pred prijateljima iz biciklističke inicijative "Kritična masa". Pod sloganom "Move your mind" želimo da pokrenemo novu "kritičnu masu" ljudi koja ide u biblioteke i posećuje kulturne sadržaje u našem gradu – rekla je koordinatorka Američkog kutka Milica Rašković.

Kako se navodi u saopštenju, "Američki kutak" svake godine koristi ovu priliku da se zahvali aktivnim volonterima kojih ima 50, a koje će pozdraviti i direktor Kulturnog centra Novog Sada Bojan Panaotović i predstavnici Američke ambasade, koji su zajednički osnivači ove biblioteke i malog kulturno-edukativnog centra.

Tom prilikom gosti će moći da uživaju u kuvanom vinu i čaju, a atmosferi će doprineti i ulični svirači.

"AMERIČKI KUTAK" danas broji 6.500 članova, a realizuje preko 40 programa mesečno koji sve češće privlače brojnu publiku. Zbog ovakvog interesovanja "Američki kutak" se raduje novom, boljem prostoru koji će omogućiti efikasniji rad i imati mnogo više mesta za realizaciju programa – kaže se u saopštenju. 

Oceni vest:
2
1

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan

bez struje KCV jkp novosadska toplana novorođenčad raspored sahrana i ispraćaja raspored sahrana novi sad bebe Spens matičar novi sad servisne informacije novi sad jkp lisje sahrane novi sad Elektrodistribucija Novi Sad novosađani isključenja struje šoping centar promenada servisne informacije novosadska policija JKP Vodovod i kanalizacija klisa klinički centar vojvodine bez vode JGSP "Novi Sad" promenada isključenje vode klinika za ginekologiju i akušerstvo betanija Isključenje struje novosadsko porodilište elektrovojvodina