Jugoalat će proizvoditi poljoprivredne mašine: Posao za 180 radnika

Jugoalat će proizvoditi poljoprivredne mašine: Posao za 180 radnika

Iz pogona novosadskog "Jugoalata", po prvi put od kada ova fabrika postoji izlaziće poljoprivredne mašine. Poslovodstvo ove fabrike, kako je za "Novosti" potvrdio vlasnik i direktor "Jugoalata" Spasoje Jakovljević, u dogovoru sa vlasnikom patenta i inovatorom Stankom Mandićem, počelo je izradu posebne serije poljoprivrednih mašina koje zemljište obrađuje u jednom prolazu i donose uštedu od 100 evra po hektaru.

Nekada je "Jugoalat" bio poznato ime u svetu, pre svega u proizvodnji preciznih i specijalnih alata, a u problemima se našao sa uvođenjem sankcija, dok je epilog bio stečaj koji je pokrenut 2010. godine.

Plan reorganizacije preduzeća usvojen je krajem avgusta 2013, a početkom decembra iste godine podnet je zahtev za uvođenje ponovnog stečaja jer se Plan reorganizacije nije sprovodio. Privredni sud je u aprilu 2014. pokrenuo prethodni stečajni postupak, a do tada je u "Jugoalatu" u nekoliko navrata pokušavano pokretanje proizvodnje.

Ovog puta, kako kaže Jakovljević, realno je da u "Jugoalatu", pri ovom novom početku, posao nađe oko 180 radnika.

- Već sada angažujemo tridesetak radnika, a na proizvodnji poljoprivrednih mašina, za koje su interesovanje već pokazali poslovni partneri iz Rusije, Bugarske, Belorusije, pa i iz zemalja zapadne Afrike, angažovaćemo još 30 radnika, koje već tražimo preko Nacionalne službe za zapošljavanje.

Uz to, tu je i program delova za hidrante, posao u koji smo ušli u saradnji sa kompanijom MKE iz Hajedenrajhštajna u Austriji, i već smo proizveli prve serije. Na ovoj liniji trebalo bi da radi oko 120 radnika, pošto ovu firmu generalno zastupamo u Srbiji, BiH i Makedoniji - kaže Jakovljević.

Oceni vest:
3
1

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Nebojša

  pre 1662 dana i 3 sata

  Proverite šta objavljujete na svom sajtu - Jugoalat je blokiran sa oko 117 miliona dinara (prilog - stanje Jugoalata kod NBS 04.03.2016.)

  Oceni komentar:
  0
  0
 • LIBERO

  pre 1616 dana i 17 sati

  Većinski vlasnik Jugoalata je Jakovljević Spase,Tatarsko brdo-Sremska Kamenica.Lagao je i 2009g.da ima nameru da zaposli 500 radnika,a u maju 2009g.otpustio 74.Pokrenut stečaj 02.06.2010g.Prevario Profesore FTN Novi Sad za izradu studiju o izvodljivosti 2 puta.Donosio je lažne ugovore da ima ugovorene poslove.Povučen stečaj 10.05.2014g. uz obećanje sudiji Privrednog suda Novi Sad da će 350 poverilaca isplatiti u celosti za 3 meseca,odnosno do 10.08.2014g.Danas je 18.04.2016g.ni jednog nije isplatio.Im gomilu advokata koji raznim mahinacijama odrađuju posao za Jakovljevića.Zato je ćerki kupio odmah auto Mercedas i sinu Alesandru novi Hundai 35 a drugom sinu Dejanu isplatio sa računa Jugoalata novac kao poveriocu.Rasprodao je magacin gotove robe a jedan deo od oko 350.000 eura odneo kamionom na Tatarsko brdo.Pdnešeno je veliki broj krivičnih prijava u Policiji i Višem javnom tužilaštvu.Odnešen je veći broj mašina i prodat.Održana su dva ročišta u Osnovnom sdu u Novom Sadu.Ako bude po zakonu mora u zatvor,na robiju.Od prvog dana se bavio prevarama i obmanom.A da se bavi proizvodnjom njemu to ne pada napamet.Lakše je obećavati i ljude držati u neizvesnost.U svemu ovome njemu pomaže odabrana ekipa advokata,koje i neke ponekad plati za njihov prevarantski trud.NJemu mediji služe da promoviše svoj primitivizam i bezobrazluk.Neće se raditi poljoprivredne mašine a ni hidranti.U Jugoalatu nema inžinjera niti radnika.Ima 4 portira, koji čiste pogon i vrše utovar mašina,ukupno 13 radnika.

  Oceni komentar:
  2
  0