"JUGOALAT": Male šanse za ponovno pokretanje prizvodnje

"JUGOALAT": Male šanse za ponovno pokretanje prizvodnje

"Jugoalat" već četiri meseca nema struje, a kako ocenjuju u sindikatu ovog preduzeća, mala je verovatnoća da će proizvodnja biti ponovo pokrenuta.

Pokušaji malobrojnih radnika da sami pokrenu proizvodnju agregatima bili su neuspešni.

Da podsetimo, novosadsko preduzeće "Jugoalat" je pre tridesetak godina proizvodio specijalne alate. Godine 2010. pokrenut je stečaj i od tada ovu firmu čini samo tridesetak radnika. Krajem avgusta 2013. usvojen je plan reorganizacije, a početkom decembra podnet je zahtev za uvođenje ponovnog stečaja, jer se reorganizacija nije sprovodila. Privredni sud je u aprilu 2014. pokrenuo prethodni stečajni postupak, a do tada je bilo nekoliko pokušaja da se pokrene proizvodnja, ali neuspešno.

Prema nezvaničnim informacijama, izvršitelji imaju presude da zaplene imovinu "Jugoalata".

Ovaj pogon trebalo je da na tržište izbaci najmodernije poljoprivredne mašine. Takođe, u "Jugoalatu" je trebalo da zaživi proizvodnja delova za hidrante u saradnji sa austrijskom kompanijom MKE, ali i taj program je, posle neizmirenih dugovanja i isključenja struje, doveden u pitanje.

Originalni izvor: Večernje novosti

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Shin Sekai

  pre 2407 dana i 7 sati

  U medjuvremenu vlast daje 8.5 miliona evra + zemljiste + halu Learu.

  Oceni komentar:
  0
  1
 • PATAKONNI

  pre 2407 dana i 12 minuta

  RADIO PORED U JUGODENTU 20 GODINA MOJE PRVE KOMŠIJE NAŽALOST PROŠLI KAO I MI UBILA NAS JOGURT REVOLUCIJA A TAKO NAM I TREBA

  Oceni komentar:
  0
  0