JUGOVIĆEVO: Počinje infrastrukturno opremanje stambenih blokova za pripadnike snaga bezbednosti

JUGOVIĆEVO: Počinje infrastrukturno opremanje stambenih blokova za pripadnike snaga bezbednosti

Nakon što su se stekli potrebni uslovi, Gradska uprava za građevinsko zemljište i investicije je u ponedeljak, 10. avgusta, uvela u posao odabranog izvođača radova da pristupi radovima na izgradnji saobraćajnih površina i javnog osvetljenja za potrebe opremanja stambenih blokova 1 i 2 za pripadnike snaga bezbednosti, saopšteno je danas iz Kabineta gradonačelnika.

Kao što je navedeno i ranije, na prostoru koji je bio deo kasarne "Jugovićevo" u izgradnji je 548 stanova za pripadnike snaga bezbednosti, a Grad Novi Sad investira u opremanje ovog lokaliteta, odnosno u izgradnju komunalne infrastrukture.

Radovi se izvode u dve faze. Prva faza obuhvata radove na infrastrukturnom opremanju stambenih blokova 1 i 2, pri čemu će biti izgrađena vodovodna i kanalizaciona mreža, toplovod, saobraćajne površine (kolovoz, pešačke i biciklističke staze, parkinzi), javno osvetljenje, a zatim i ceo prostor hortikulturno urediti. Druga faza predviđa izgradnju saobraćajnih površina sa pratećom infrastrukturom u stambenim blokovima 3, 4 i 5.

Gradska uprava za građevinsko zemljište i investicije realizuje izgradnju saobraćajnih površina i javnog osvetljenja stambenih blokova, a ukupna vrednost ugovorenih radova iznosi 331.241.199 dinara, navodi se na kraju saopštenja iz Gradske kuće. 

Oceni vest:
2
2

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan