Jutarnji trikovi za duži životni vek

Jutarnji trikovi za duži životni vek

Kako biste se čitav dan osećali poletno, morate promeniti neke jutarnje navike. Na taj način ćete svom organizmu ubrizgati neophodnu dozu energije koja će vas motivisati za nove radne poduhvate. Evo spiska navika koje lekari smatraju korisnim za lepša jutra i zdraviji život.

Udahnite svež vazduh

Nakon osam sati sna soba je puna ustajalog vazduha čak i ako vam je prozor bio otvoren tokom noći. Čim ustanete otvoriti sve prozore u kući, provirite kroz jedan i duboko dišite deset minuta. Podsetite se da ste živi, zdravi i srećni. Ako ujutro uspete razviti pozitivan stav, tokom dana ćete se lakše nositi s negativnostima koje su neizbežne.

Prvo doručak

Verovatno ne možete zamisliti buđenje bez kafe, možda i prve jutarnje cigarete, ali ni kafu ni cigarete ne biste trebali konzumirati pre doručka.

Protegnite se

Nakon spavanja svi smo malo tromi, a svaki nagli pokret mogao bi dovesti do poteškoća. Kako se to ne bi dogodilo, odradite kratko istezanje. Ako ne znate kako, pitajte trenera u obližnjoj teretani, a i internet je pun saveta.

Istuširajte se nakon jutarnjeg razgibavanja

Nakon vežbanja obavezno se zaputite pod tuš i naizmenično se istuširajte toplom i hladnom vodom. To će podstaći cirkulaciju, razbuditi vas i napuniti energijom. Ako želite, nakon toga možete se namazati hranljivim mlekom za telo.

Isplanirajte svoje vreme

Ljudi ujutro najviše problema imaju zbog loše organizacije vremena. Kašnjenje i stres možete lako izbeći, potrebno je samo veče pre napraviti plan za sledeće jutro.

Oceni vest:
3
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan