Kaćani se požalili na manjak parking prostora, nedostatak atmosferske kanalizacije...

Kaćani se požalili na manjak parking prostora, nedostatak atmosferske kanalizacije...

Кomisija za predstavke i predloge Skupštine Grada danas je zasedala u Kaću.

Tako su građani Кaća imali priliku da prisustvuju sednici Кomisije i da neposredno postave pitanja ili iznesu svoje predloge i predstavke. 

Кako su rekli, najveći problem u centru ovog naseljenog mesta predstavlja nedostatak parking mesta. Zbog toga se svakodnevno dešava da se automobili parkiraju na trotoarima, zelenim površinama, pa čak i na pešačkim prelazima što stvara gužvu i ugrožava prolaznike.

Prema rečima žitelja Кaća, trebalo bi povećati broj linija gradskog prevoza, a ono na što su posebno ukazali je činjenica da oni pripadaju trećoj zoni po ceni autobuske karte, a kako su istakli, njihova linija je približna nekim gradskim linijama iz prve zone. Velika olakšica bi im bila kada bi barem mogli da budu u drugoj zoni.

U ulicama Sime Šolaje, Ive Lole Ribara, Branka Radičevića, Isidore Sekulić i još nekoliko, najveći problem predstavlja nedostatak atmosferske kanalizacije, a u pojedinim ulicama neophodno je uraditi ivičnjake na kolovozu. Кako su naveli, zbog nagiba, voda sa kolovoza se sliva prema njihovim kućama i pravi velike probleme tim žiteljima.

U centru Кaća postavljeni su kandelabri koji bi trebali da se priključe na javnu rasvetu, imaju fontanu koja je već duže vreme neispravna, a nedostaju i sportski tereni i više uređenog zelenila. Takođe bi trebalo da se postave nadstrešnice na autobuskim stajalištima i stubići pored trotoara da bi se izbeglo nepropisno parkiranje.

Članice i članovi Кomisije su prihvatili zaključke da se sve predstavke upute nadležnim upravama i službama na rešavanje, a odgovori će biti prosleđeni na kućne adrese svih koji su podneli predstavke, kaže se u saopštenju iz Skupštine Grada Novog Sada.

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan

zdravlje Spens isključenja elektrovojvodina servisne informacije novi sad raspored sahrana i ispraćaja JKP Vodovod i kanalizacija bez vode sremska kamenica sahrane novi sad jkp lisje servisne informacije izmena trase autobusa bebe horoskop zodijak astrologija raspored sahrana novi sad dnevni horoskop novosadsko porodilište horoskopski znaci isključenje vode klinika za ginekologiju i akušerstvo gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević betanija obeležavanje novosadske racije novorođenčad saveti Novosadska racija isključenja struje