Kad počinje zimski raspust za đake u Vojvodini, a kad dva mini raspusta

Kad počinje zimski raspust za đake u Vojvodini, a kad dva mini raspusta

Prema školskom kalendaru za 2022/2023 godinu objavljenom od strane Pokrajinskog sekretarijata za obrazovanje AP Vojvodine, đacima osnovnih škola na teritoriji pokrajine zimski raspust zvanično počinje u ponedeljak, 26. decembra, ali u školskim klupama neće biti već od subote, 24. decembra.

Za osnovce, zimski raspust trajaće do petka, 13. januara 2023. godine, a sa dva dana vikenda koji im nakon toga slede, sešće u školske klupe tek 16. januara, piše Blic.rs.

Kada je reč o srednjoškolcima na teritoriji Vojvodine, prvo polugodište se završava 23. decembra, a drugo polugodište počinje nedelju dana ranije u odnosu na osnovce, odnosno 9. januara.


Produženi vikend i "mini" raspust

U januaru đake očekuje i produženi vikend, s obzirom na to da 27. januar, dan Svetog Save koji se proslavlja kao školska slava, "pada" u petak, a u školskom kalendaru obeležen je kao nenastavni.

Još jedan predah tokom zime đake čeka u februaru, i to od srede, 15. februara do petka, 17. februara u vidu učeničkog raspusta. Sa vikendom koji sledi nakon toga, đaci će imati ukupno pet dana "mini raspusta" i sa školom kreću 20. februara.

Oceni vest:
5
7

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan