Kako da oslabite ne brojeći kalorije

Kako da oslabite ne brojeći kalorije

Veoma je bitno u da u svoj plan uvrstite navike koje ne deluju da su u direktnoj vezi sa kilogramima, ali će značajno doprineti njihovom nestanku. Ali, dijete nisu sve što treba da preduzmete ako želite da postignete ovaj cilj.

Spavajte više

Da spavanje utiče na smanjivanje težine svakako zvuči nestvarno, ali je istinito. Bez dovoljno kvalitetnog odmora fitnes i ishrana će dati slabe rezultate.

Studija objavljena krajem 2016. u magazinu "European Journal of Clinical Nutrition" otkriva da ćete ako spavate manje od pet i po sati noću uneti 385 kalorija više tokom narednog dana. Ovo istraživanje je pokazalo da loši "spavači" imaju tendenciju da jedu više proteina i namirnice bogate "praznim" kalorijama.

Koncentrišite se na navike, ne samo na rezultat

Postavite sebi jasan cilj, šta želite da postignete, koliko kilograma ili koji obim, a zatim realno razmislite kako i za koje vreme. Znajte da je idelano da gubite od tri do pet kilograma mesečno.

A zatim, napravite plan. Pristupite realizaciji, izbacite šećer iz ishrane, jedite protein u svakom obroku, neka vam pola tanjira uvek bude rezervisano za sveže povrće… Ovakvo ponašanje je neophodno za suštinsku promenu. Rezultat neće izostati ako budete dosledni.

Oceni vest:
1
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan