Kako da osušite veš u zatvorenom za što kraće vreme

Kako da osušite veš u zatvorenom za što kraće vreme

Stručnjak za čišćenje objasnio je da postoje mesta na kojima treba i ne treba da sušite mokar veš da biste izbegli pojavu buđi.

Dolaskom hladnijeg vremena, situacija sa sušenjem veša postaje komplikovanija. Naravno, ovo se odnosi na sve one koji nemaju ili ne žele da koriste mašinu za sušenje veša. Zimi nemamo mogućnost da veš sušimo na otvorenom, a da li ste znali da postoje mesta u zatvorenom na kojima treba i na kojima nikako ne treba da sušite garderobu? Ovo je pojasnio stručnjak za čišćenje Lorens Smit.

Sušenje odeće u zatvorenom prostoru nije idealno jer mokra odeća ispušta vlagu u vazduh, što može da dovede do rasta buđi. Međutim, nije opasno to da učinite sve dok je vaš dom dobro provetren. Na sreću, možete da preduzmete korake da smanjite vlagu u vazduhu – objasnio je Smit i dodao da sušenje veša u zatvorenom prostoru ne bi trebalo da traje duže od 24 sata.

Ukoliko sušenje veša traje duže od toga, može da dovede do rasta buđi ili lošeg mirisa odeće. Stručnjak je objasnio da bi bilo idealno da mokar veš držite van dnevne sobe, kuhinje i spavaće sobe.

Izbegavajte da sušite veš u kupatilu jer je to već vlažno mesto i ne želite da dodate više vlage vazduhu. Pored toga, odeći će trebati duže da se osuši u već vlažnoj prostoriji. Koristite stalak za sušenje i stavite ga u prostoriju koju retko koristite, kao što je vešeraj, rezervna soba ili čak trpezarija. To znači da nećete biti izloženi vlazi dok se vaša odeća suši i da možete da zatvorite vrata, zadržite toplotu ili podstaknete protok vazduha tako što ćete držati otvoren prozor – savetovao je stručnjak i otkrio šta da rade oni koji nemaju gde da suše odeću osim u svojim prostorijama za stanovanje.

Trebalo bi da postavite stalak za sušenje u blizini izvora toplote kako bi se odeća brže osušila, a ako je moguće, da držite vrata zatvorena. One koji razmišljaju o sušenju veša na radijatorima, stručnjak je pozvao da to ne čine.

Ne stavljajte mokre predmete direktno na radijator, jer će to podstaći isparavanje vode u vazduh i dovešće do vlage u prostoriji – istakao je Smit.

Oceni vest:
3
2

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Saveta

  pre 228 dana i 10 sati

  Ono, kad muškarac ili muškarci pokušaju da vas nauče kako se suši veš.
  Zabavno je da ponekad, ovako, objavite članak koji će da nasmeje ljude.
  Mudre misli zapadnih ljudi. A sad, mali prevod sa čuvenog nam, engleskog jezika:
  - Kako da pojedete supu?
  Uzmete kašiku u ruku kojom pišete i proverite da li je supa vruća.
  Zatim, laganim pokretom te ruke zahvatite supu i prinesete je ustima.
  Ako niste shvatili naše uputstvo, pišite nam!
  Vaša pisma su nam veoma draga.
  Iskreno, Vaša Saveta.

  Oceni komentar:
  4
  8