Kako da se ponovo zaljubite u svoj posao

Kako da se ponovo zaljubite u svoj posao

Pokušavate da se popnete na vrh korporativnih merdevina? Budite oprezni jer možete da naiđete na opasna ometanja. Unapređenja ne podižu uvek vašu satisfakciju na poslu i ne znače uspeh. Dodatne odgovornosti mogu učiniti da vaš posao opet izgubi značaj jer ste stalno prezauzeti.

U svemu što radite morate pronaći svrhu, a evo kako da u tome uspete:

Zabeležite kako se osećate pred izazovima

Iako volite svoj posao neki njegovi segmenti su teški i neprijatni. Kako se osećate po pitanju njih? Da li su to neophodnosti? Ukoliko svoj posao povežete sa većim ciljevima izbećićete odugovlačenje i lenjost. Ukoliko nađete svoju strast u poslu retko šta će vam teško padati. Važno je da vas cilj vuče da preskačete prepreke.

Da biste odredili kako se osećate po pitanju svakodnevnih obaveta koristite jednostavnu matricu 2 x 2: visok ili nizak nivo energije, dobro ili loše raspoloženje. Zona visok/dobro napram zone nizak/loše. Gde želite da budete što češće? Ukoliko ste veoma energični i pozitivni osećate strast, suprotno je obično stres. Svesno procenite obrasce koji se javljaju i vidite kako da ih prilagodite i promenite.

Aktivno stvarajte mogućnosti za refleksiju

Na kraju svakog dana i projekta nađite vreme da ocenite kako se osećate. Nećete biti vedri i pozitivni svakoga dana, piše Success. Ali ukoliko to niste bili veoma dugo možda je vreme da promenite posao. Ovakva refleksija čini da znate šta je ono što zaista želite, da se usmerite na pravi način i da se preispitate. Zaslužujete najbolje u svom životu, nađite za sebe pravu budućnost. Probajte različite poslove i druge kolektive, i razmišljajte koliko ste srećni. Pokušajte samostalan biznis. To će vam biti dobar pokazatelj kako kada živite za ideju pristajete da radite i za manje novca, naročito u početku.

Iskoristite svoj unutrašnji krug za proveru realnosti

Pitajte prijatelje, porodicu ili partnera kako bi opisali kako se vi osećate kada je o poslu reč. O kojim temama primećujete da aktivno razgovaraju? Kada je razgovor najžustriji? Iako mislimo da je sve u redu, ljudi koje volimo i koji nas vole ponekad bolje vide šta je dobro za nas. Ako ništa drugo, nakon mnogih godina u stanju su da vide i prepoznaju vaša osećanja, a naročito pasiju povodom nečega.

Recimo da želite da se osećate uzbuđeno po pitanju nedavnog unapređanja, ali umesto toga ste oprezni i zabrinuti. Vaš dobar prijatelj može videti na vreme u čemu je problem i gde mu je uzrok. Iako ne možete promeniti svet i svoj život, integracijom svoje strasti i korišćenjem strategije možete da napravite dobre korake u pravom smeru.

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan

Dom zdravlja Novi Sad servisne informacije novi sad klinika za ginekologiju i akušerstvo dnevni horoskop vremenska prognoza zodijak gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević sahrane novi sad isključenja struje Ledena Šuma horoskopski znaci skupština grada novog sada gradonačelnik Miloš Vučević bez vode jkp lisje raspored sahrana novi sad novorođenčad horoskop novosadsko porodilište Isključenje struje astrologija JKP Vodovod i kanalizacija štrajk poštara Elektrodistribucija Novi Sad elektrovojvodina isključenje vode bebe pošte srbije betanija bez struje